Rekordok éjszakája!

Az egyesületi tavunkra esett a választás. Általában hétvégeken ott horgászom. Újra egy etetőhajós pecát terveztem, ami engedélyezve van tesztelés céljából.

Délután értem ki munka után. Bandi horgásztársam már kint volt a helyen és fogott egy 11 kg pontyot. Megbeszéltük, hogy hajózunk, mindkét botomat áthúztam a túl oldali törésre, Redarmyt és az új Cream dream névre hallgató csalit tettem, etetésnek mag-mix és pelettet használtam. 

 

Rekordok éjszakája!

 

Rekordok éjszakája!

 

Rekordok éjszakája!

 

Rekordok éjszakája!

 

Késő este kapásom volt, egy 4 kg ponty húzta el a Redarmy könnyített csalimat.  Éjjel is sikerült egy kicsi pontyot fognom, míg Bandi megúszta kapás nélkül. Reggel újat húztam, csalikat nem változtattam. Pontban harangszóra elhúzta jobbos botomon felkínált Crea dream csalimat ez a hibátlan őserő, ami 9 kg nyomott.

 

Rekordok éjszakája!

 

Rekordok éjszakája!

 

A délután eseménytelenül telt, este újra csaliztunk. Bandinak a dobós etetésre húztam mindkét botját, én a jobbost Ceam bojlival is mellé tettem. A másikat túlsó a törésre raktam Redarmy-val csalizva. Nem kellett sokat várni, Bandinak 22 óra után kapás, kereken 10 kg tükröst szákoltam neki. Folyamatos sípolás törte meg a csendet 23:30-kor, a jobbos botomon felkínált édes álom névre hallgató fehér csoda ízlett meg nalami elemi erővel húzó halnak. Több mint 25 percig fárasztottam, mire először megláttuk a holdfényben tükröző hatalmas testet.

Majd kis idő múlva szákba volt, egymásra néztünk…ez nem semmi.

A mérleg 24,70 kg mutatott, mérlegelő 1.40 kg volt. Boldogan csaptuk össze a tenyerünket, mivel ez a hal egyéni rekordom és a Csaba-tó abszolút tórekord hala lett 23,30 kg-mal.

 

Rekordok éjszakája!

 

Rekordok éjszakája!

 

Csalim újra a helyén. Nem sokat sikerült aludni, újabb kapás jelentkezett Bandinál. Sajnos az előkéjét elvágta valami, biztos amurt akasztott. Visszahúztam a szerelékét a helyére, és közben azon gondolkodtam, hogy a balos botomat kiveszem a törésről, és behúzom a többi mellé, így is történt, csak annyi változott, hogy erre is Cream dreamet tettem.

Fél 3-kor ismét húzós kapásom volt a balos boton. Éreztem, nem rossz hal ez sem, mint egy 15 perc után szákoltuk meg a gyönyörű tükröst, melynek súlya: 17 kg volt.

 

Rekordok éjszakája!

 

A hátralévő időben nem volt több kapásunk.  Én úgy gondolom, hogy egy ilyen egyesületi vízen bojlizó horgásznak álom egy ekkora, vagy ennél nagyobb hal megfogása!

Nekem sikerült!

 

Köszönöm Csaba-tó!

Köszönöm CFB!

 

Üdvözlettel:

Sáfrány János „Safi”

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal 

Vonalban