Cream Dream teszt Pölöskén

Október második hetében lementem Pölöskére tesztelgetni egy számomra új bojlit. Ez nem más, mint a Cream Dream.  Ez számomra egy teljesen új íz világ, mert nem szoktam édes bojlival horgászni. Miután kinyitottam a zacskót, egy kellemesen finom édes, krémes illat csapta meg az orromat.

Nekem így elsőre jó benyomást tett, ezért az egyik botomat fel is csaliztam vele, és vártam, hogyan reagálnak rá a halak. A másik botomra természetesen egy „büdös” Squid-Liver bojlit  csaliztam. Mindkét szereléket behúztam és kíváncsian vártam, hogy melyik csalira lesz több kapásom és, hogy melyik fogja adni a darabosabb halakat. Az első éjjel két kapásom volt, és mindkét botommal fogtam halat. A meglepetés csak az volt, hogy a nagyobb kereken12 kilós töves az édes bojlira jött, míg a Squides-el  egy kicsi 5ös pontyot tereltem szákba.

 

Cream Dream teszt Pölöskén

 

Reggel ültem a botok mellett és azt láttam, hogy mindenhol fürdenek a pontyok, még az etetésemen is szép fordulásokat láttam, de kapásig nem jutottam el. A tó vize kisimulva és a légnyomás pedig az egekben volt. Az egész napom elment úgy, hogy még kapásig sem jutottam el. Éjjel az előző napi forgatókönyv ismétlődött meg, csak most azzal a különbséggel, hogy a nagyobb halat a Squides bojli adta.  Ez az idő nem igazán volt alkalmas a tesztelgetésre, ezért valamit ki kellett találnom, hogy nappal is tudjak kapást kicsikarni. A szerelékes táskámban van általában pva zsinór,háló és tasak az ilyen helyzetekre. Most a döntésem a tasakra esett. Mindkét bojliból krusáltam le és megtöltöttem a tasakokat. Az etetést teljesen elhagytam és csak ezeket kínáltam fel a horog mellett. Ezzel azt akartam elérni, hogy a tasak szétbomlása után az illatfelhő oda vonzza a halakat és mikor rászívnak a csalim repüljön a szájukba. Az elgondolásom működött és a siker nem maradt el.

A készítése lépésről lépésre:

 

Cream Dream teszt Pölöskén

A hozzávalók és a „ spéci” kis tölcsér J

 

Cream Dream teszt Pölöskén

Kicsit darabosabbra darálva

 

Cream Dream teszt Pölöskén

Majd a tölcsér segítségével beletöltjük a tasakba

 

Cream Dream teszt Pölöskén

A tasak felső részét ollóval bevágom

 

Cream Dream teszt Pölöskén

Majd egy dupla csomót kötök rá

 

Cream Dream teszt Pölöskén

A felesleget levágom és már kész is van

 

Cream Dream teszt Pölöskén

A vonzó ponty csemege bevetésre készen

 

A maradék három napban ezzel a taktikával nappal is sikerült 2-3 kapást elérnem így nem unatkoztam. Mindkét bojli egyenlő arányban adta a halakat, és mind a kettővel sikerült egy-egy szép példányt is ideiglenesen partra kényszerítenem egy fotó erejéig. A jutalmam ez a két 15kiló feletti gyönyörűség.

 

Cream Dream teszt Pölöskén

 

Cream Dream teszt Pölöskén

 

Ezekkel az apró trükkökkel és változtatásokkal ilyen kapástalan időszakokban is eredményesek lehetünk. Ne resteljünk változtatni, mert kapástalan időszak nincs, csak lusta horgász!

 

Üdvözlettel: Lőrinc András

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

Vonalban