Egy peca - három rekord

Hol? A Hegyközcsatári víztározón. Mikor? Július 30 és augusztus 2-ika között. Mivel? Természetesen CFB termékekkel. A további részletek olvashatóak a következő cikkben.

Sokukban felmerülhet a kérdés miért is szeretjük a Hegyközcsatári víztározót? A válasz egyszerű: egészséges hal állomány, festői környezet és ehhez hasonló naplementék és napfelkelték, ezek azok a dolgok amik minden évben többször is visszacsábítanak bennünket oda.

 

Egy peca - három rekord

 

Egy peca - három rekord

 

Kicsiny csapatunk ismét ellátogatott Hegyközcsatári víztározóra, július 30 és augusztus 2 között egy 72 órás horgászatra. Az időjárás nem túl meleg, de azért nyárias volt, mindhárom nap 30-32 fokot mutatott a hőmérő.

Mint mindig ez alkalommal is, én és a feleségem, két-két bottal horgásztunk, azonban az etetést különböző helyen végeztünk el. Neki a bója bal oldalán 60-70 méterre a parttól, nekem pedig közvetlenül a bója előtt, a parttól, 100-110 méterre volt. Neki Red Army, Cream Dream és Natur Sour alapú etetése volt, nekem pedig Black Jack, Red Army, Full Liver 50/50 és Red Liver alapú.

 

Egy peca - három rekord

 

Az első kapás hosszan váratott magára, csekély 10 órát kellet várjunk rá, aztán végre éjjel fél tizenkettőkor füstölős kapással köszöntött be egy 15,4 kg-os tükörponty, amivel a feleségem újra megdöntötte a saját rekordját. Jól feladta a leckét már így a peca elején - gondoltam magamban.

 

Egy peca - három rekord

 

Az éjszaka további részében csend volt. A reggeli etetés után azonban, nálam is megcsippant a kapásjelző, rövid fárasztás után egy szép egészséges kereken 13 kilós tükörpontyot szákolhattunk, ennek a halacskának a Red Army – Full Liver 50/50 tetszett meg.

 

Egy peca - három rekord

 

A következő kapásra nem kevesebb, mint 8 órát kellet várnunk, ekkor már tudtunk a tó nem adja úgy a halat, ahogyan máskor szokta, de nem bánkódtunk, a társaság és a gyönyörű környezet kárpótolt a „halott” időért. Rövid fárasztás után egy 8,5 kg-os Black Jack szerető pikkelyest fényképezhettünk.

A következő 24 óra eseménytelenül telt, aztán másnap kora délután egyből dupla drillel jelezték a halak hogy megtalálták az etetést, a feleségem és én párhuzamosan fárasztottunk. Neki Natur Sour + Sunshine pop-upra, nekem pedig ismét Black Jack + Sunshine-ra jött a hal. Az övé egy 14 kilós tükörponty volt, az enyém pedig egy 14,7 kg-os pikkelyes. Ha jól emlékszem eddig ekkora pikkelyest még nem sikerült partra hozni, szóval számomra is egyéni rekordot jegyezhettünk.

 

Egy peca - három rekord

 

Pár óra múlva ismét a feleségemen volt a sor, aki Natur Sour + Sunhine pop up-ra egy 7,1 kg-os pikkelyest tarhatott a kezében. Körülbelül egy óra elteltével ismét ő fáraszthatott, kb. 25 perc múlva már tudtuk ebből újabb rekord döntés lesz, ez alkalommal a mérleg nyelve 15,54 kg-ig szaladt fel. A feleségem alig bírta tartani a kicsikét. Nagyon nagyon boldog volt, mert eddig ennyire nagy halakat nem sikerült még fognia.

 

Egy peca - három rekord

 

A feleségem éjjel még fogott egy 8,5 kg-os pikkelyest, aztán a reggel meghozta számunkra a következő dupla drillt, ő egy 10,2 kilós pikkelyest fényképezhetett, én pedig a túra legnagyobb halát egy 15,75 kg-os tükörpontyot, na vajon milyen csalira? Természetesen ismét a Black Jack volt a nyerő.

 

Egy peca - három rekord

 

Egy peca - három rekord

 

Már javában csomagoltunk, amikor a feleségemnek sikerült a partra hozzon egy 11,5 kg-os pikkelyest. Ez volt a túra utolsó hala.

 

Egy peca - három rekord

 

Összegzésként elmondhatom, hogy a túra során összesen 11 halat sikerült fognunk, a legnagyobbak 15,75; 15,54; 15,40; 14,7; 14,0; 13,0 kilósak voltak, az átlag pedig 12,16 kg-ra jött ki. Talán számban keveset fogtunk, de azt hiszem a méretükkel kárpótoltak bennünket a kifogott halak.  Összegzésként elmondhatom, hogy senki sem lenne elégedetlen ha egy túra alkalmával kevesebb halat fog, de ezek között 3 rekord súlyú is van. A CFB termékek ismét bizonyították, helyt állnak bármilyen körülmények között és azok a horgászok akik használják őket, saját rekordokat is jegyezgethetnek egy szezon folyamán akár többször is.

Mint máskor is, most is minden hal visszanyerte a szabadságát.

 

Egy peca - három rekord

 

Dudás Zoltán Imre

CFB Románia Team – Barátságban a halakkal

Vonalban