Hétvégi methodozás

A hétvége folyamán, végre lehetőségem nyílt, kipróbálni a CFB feeder-method palettájának néhány képviselőjét. A horgászat reggelén, sűrű köd ereszkedett a tájra, melyhez még folyamatosan szitáló eső is társult.

 

Hétvégi methodozás

 

Erre a napra 2 feeder bottal készültem, melyekre töltésüket tekintve, különböző mechanikájú kosarat helyeztem. A kosarakba két teljesen eltérő állagú és összetevőjű keverékeket használtam. Így a nap végére némi viszonyítási alapom nyílik a termékek fogásságával kapcsolatban.

Első lépésként a 2 és 4 mm-es mikro pelleteket tartalmazó csomagot vettem kézbe. A tasak tartalmát egy megfelelő méretű tálba helyeztem, melyre a csomagban mellékelt aroma, jelentős részét ráöntöttem.
Ezek után már nem volt más dolgom, minthogy megvárjam, amíg a pellet szemek megfelelő mértékben felpuhulnak.

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Ezt az időt kihasználva a RedArmy fantázia névvel ellátott method mixhez nyúltam. 

 

Hétvégi methodozás

 

Egy másik keverő edénybe kiöntöttem a tasak tartalmát, majd az előző keveréknél meghagyott folyékony adalékot teljes egészét a mixhez öntöttem, majd ezt még kevés mennyiségű vízzel egészítettem ki.  Néhány perces pihentetés után, utolsó lépésként, egy apró lyukú rostán áttörtem, ezzel elérvén a tökéletes állagot.

Csaliként a nap folyamán különböző ízű és színű pop-up pelleteket részesítettem előnyben, bízván a figyelemfelkeltő színükben, valamint intenzív aromájukban.  Kicsiny, 12-es méretű vastag húsú horoggal egy tökéletesen kibalanszírozott csalit kapunk, mely még éppen karcolja a mederfeneket, ám a legkisebb szívó hatásra egyből befordul a hal szájába.

 

Hétvégi methodozás

 

Majd végre neki láttam a horgászatnak.
Első körben kiakasztott távolságon csekély mennyiségű alapozó etetést végeztem, majd egy mozdulattal felhelyeztem a tüskére a kis henger formájú csalit. Következő lépésként a töltő forma aljára fektettem a már előzőleg felcsalizott horgot, melyet felpuhult pellet szemekkel takartam el.  Megtöltést követően, a csalogató hatás fokozásaként, néhány csepp koncentrátumot vittem fel a csali köré, majd nem volt más hátra, mint bedobni és várni az első jelentkezőt.

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás


A kapásra nem is kellett sokat várnom, alig töltött 10 percet vízben a szerelék, mikor is határozott húzós kapásra vághattam be. A hideg víz ellenére, halam feltűnően jó erővel védekezett a horgon, majd 2-3 perc elteltével már matracon pihent a nap első fogása.

 

Hétvégi methodozás


Gyors újra csalizást követően, repülhetett vissza a végszerelék, az újabb fogás reményében.

Másik botom végszerelékére egy Squid and Octopus ízesítésű pellet került, melyet ezúttal a fűszeres jellegű mixbe ágyaztam, és így jutattam be a vízbe.  Ez sem feküdt sokáig magányosan a tó alján, előzőhöz hasonló méretű potyka kívánta meg a fűszeres falatot.

 

Hétvégi methodozás

 

 

Hétvégi methodozásA zord idő és a lehűlő víz ellenére, ezen a napon a standard méretű egyen pontyok úgy jöttek, mintha kötelező lett volna.  Hol a pelletes, hol a fűszeres mixszel párosított csalit húzta el, egy-egy éhes száj.

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Hétvégi methodozás

 

Összegezvén a nap történéseit: 19 darab pontyot sikerült a nap folyamán ideiglenesen partra kényszerítenem.  Míg a nap legnagyobb halát a fűszeres íz világú mix adta, addig darabszámban a pellet mixes etetés működött jobban.

Utolsósorban a termékkel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg: a csalik tekintetében a kis pop-up ok elég lágyak, viszont kellően tartósak és tüskeállóak, egy darabbal akár több halat is horogra csalhatunk.  A method mix bekeverését, ha megfelelően végezzük, egy tökéletes állagú, kellően tapadó mixet kapunk, mely vízbe érve, mégis gyorsan bont és fejti ki csalogató hatását.

Végül köszönöm Csabának a lehetőséget!

 

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal