CFB-vel lehűlő vízben

A vizek rohamosan hűlnek, ezért alkalmazkodni kell a megváltozott viszonyokhoz. Ezt főként szerelék finomításával, másabb etetőanyagokkal szoktuk megtenni. A hideg vízben ugyanúgy esznek a halak, csak lassabban, kicsit kevesebbet. De ugyanúgy egy jól átgondolt pecával, nagyon eredményesek lehetünk. Egy feeder bot, egy methodkosár, jó csali hozzá jó etetőanyaggal és már a szomszédjaink nézni is fogják, ahogy mi egyik hal után a másikat fogjuk.

 

 

CFB-vel lehűlő vízben

Method mix, pellet mix, fogós csalik

 

Etetőanyagként a CFB újdonságát, a feeder horgászoknak kínált palettán, a 2-3 mm-es pellet mixet választottam. Mindig szeretek pellettel horgászni, még methodozásnál is. A halakat sokkal jobban a kosarunknál tudja tartani, mivel darabosabb, így képes kicsit szelektálni is a halakat, persze ott ahol van nagy hal is. Viszont ahol én most ezt az etetőanyagot bekevertem, főként átlagos 1,5-2-es pontyok vannak. Azt kell fogni, ami jön, én pedig szeretek sok kicsit is fogni. A pellethez adtam CSL likőrt, és egy kevés vizet. 10 perc állás után, néhányszor megrázva, már tömhettem is kosárba és a töltőszerszámokból is teljesen simán kijött.

 

CFB-vel lehűlő vízben

4,5 kg és igazán gyönyörű

 

CFB-vel lehűlő vízben

Erre csábult el

 

Csaliként főként ananászos pop up pelletet tűztem fel csalitüskére, vagy épp egy különleges szivacsos jellegű csalit, horogra. 10-15 percenként tudtam fogni a halat, átlagos méretben, azonban egyszer azért bejött egy szebb példány, amely már jobban megdolgoztatta a botot, húzta a féket, élvezettel követtem le minden mozdulását. Egy gyönyörű 4,5 kg-os pontyot sikerült kifognom.

 

CFB-vel lehűlő vízben

A halak bizonyították, hogy jók ezek a termékek

 

A pellet mixben minden olyan megtalálható, ami a sikeres horgászathoz kell, fél kilónyi method mix, egy kilónyi pellet mix, aroma, és különböző ízű és típusú csali. De a mostani hideg vízben ajánlok hozzá egy kis csl likőrt, és így a csalogatóhatását megtöbbszörözhetjük.

 

Írta: Szakács Krisztián

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal