2015: CFB Éves összefoglaló

Visszatekintve az évre, mikor a fagy és a zord tél még javában tombol, már a terveimet szövögettem és próbáltam összeállítani az ez évi kitűzött célokat.

 

2015: CFB Éves összefoglaló 

Tó a jég fogságában.

 

Már januárban is sikerült kijutni egy-egy gyors horgászatra, igaz ezek a horgászatok még nem a halakról szóltak. A természet ölében hulló havazás a táj szépsége magával ragad. A csalik oldódási idejét figyelemmel kísértem, segítségemre lesz az elkövetkező időszakban. Az év eleji tél sokáig elhúzódott, de tudtam az idő múlása nekem dolgozik, és lassan el jő a várva várt tavasz. Az első sikeres horgászatomra február 28-ig kellett várni, mikor sikerült az év első 10 kg feletti halát a szákba terelni.

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Fagyos tükrös.

 

Március elején már tudtam, ébredezik a természet és a halak is táplálkozni kezdenek. Szerettem volna, ha ez az évem úgy sikerülne, ahogy aztán sikerült is. Az első célkitűzésem az volt: minél több új és régi tóra ellátogatni egy-egy horgászatra. A téli időszakban bejelöltem olyan vizeket, amelyeket szívesen meglátogatnék. Ebben az évben sikerült is eljutni közel 16 különböző vízre, ami szerintem nagyon jó dolog, mivel nincs két egyforma tó. Minden víz más és mások a halak szokásai a csali íze, szín választéka, ami nagyon érdekel, mikor mit érdemes felkínálni, mi működik a legjobban. Tavasszal már jöttek a visszajelzések vagy a szerencse vagy az aktív horgászat és csali csere eredményeképpen már sikerült szép, darabos halakat a szákba terelni.

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Szép, töves.

 

Ahogy melegedtek a vizek, úgy cserélgettem a csalikat, hisz a hideg vízre az intenzív oldódó csalikat érdemes erőltetni, sokkal jobban reagálnak rá a halak, mivel még nem indult be a vizekben az intenzív élet. Áprilisban sikerült eljutni egy hosszabb horgászatra, ahol már az etetés és a csali is más jelleget öltött, mint a villám horgászatnál. Az édes ízek úgy, mint a lehűlő vizeken a melegedő vizekben is jól működnek. Tavasszal a kedvencem a RED-DREAM és GREEN –BEAST, mindegyik intenzív édes íz!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Csodás spanyol.

 

Eljött a május, ami már a halak nászáról szólt. Sikerült bepillantást nyernem az életük eme szakaszába, mikor ívni kezdenek. A már 18-fokos víz meghozza a násztáncot, a nagy testű halak szinte a part szélében, hatalmas virtussal csapják a vizet.

Májusban, ami nagyon jól működött számomra, az a HIBRID bojli volt, szinte mindenfelé sikerült vele nagy testű halat fogni. Érdekes nem csak a pontyok, valamiért az amurok is kedvelik ezt az íz kombinációt!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Gyönyörű amur.

 

Eljött a nyár, ami ebben az évben igen melegre sikeredett. Olykor hetekig tartó 40-fokos hőséggel, ami a vizet is felnyomta 25-fok fölé, nem gondoltam volna, de ebben a kánikulai melegben is táplálkoznak a halak és intenzíven dolgoznak a csalik. A nyár slágere nálam az 50-50 BAITS RED ARMY-FULL LIVER FRISS FAGYASZTOTT BOJLI 20mm. Ez a csali, ami több vízen is igen jól szerepelt mindegy milyen mélység vagy vízminőség volt!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Tükrös.

 

A nyár a kísérletezés jegyében telt. Sok egyesületi vizet felkeresve, sikerült eljutni olyan vizekre, ahol még nem hatalmasodott el a telt házas pálya jelleg és nem kell előre foglalni helyet, hiszen rejtett kincsek ezek  az egyesületek féltett vizei. Érdekes volt látni és tapasztalni, milyen módon érdeklődnek az ilyen vizeken a halak a bojli iránt. Nagyon jól látható jelei voltak! Sokszor szinte habzsolták!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Szép, pocakos töves.

 

Augusztusban egy nagy vágyam teljesült a csurgói víztározón, ahol sikerrel jártam. Az akkor még új CREAM DREAM frissességével, ami egy nagyszerű édes jelegű íz. Sikerült remek halakat fogni vele, köztük nagyon szép amurokat is!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Amur álom.

 

Lassan eljött az ősz, a szeptember még mindig a jó melegben telt. Igen szépen sikerült is kihasználnom a jó időt és eljutni egy újabb ismeretlen vízre, ahol nagyon szép halak élik gondtalan hétköznapjaikat. Itt szintén nem ismert még a bojli, ezért különösen élvezem az ilyen vizek feltérképezését! CFB RED CELL még mindig teszt alatt. Számomra adott már igen szép, termetes halakat.

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Hibátlan tükrös.

 

Azért a nagy kalandozások közepette sem feledkeztem meg a bojlis vizekről. Egy-egy gyors horgászatra ki-kinéztem és teszteltem a friss újdonságokat. Az idei évben nagyon sok új termék érkezett a CFB palettára. Tesztelése, próbálgatása szerintem még sok időbe telik majd, de jó új termékkel horgászni minden egyes alkalommal! Így történt ez novemberben is KRILL bojlival. Sikerült egy újabb szép tükröst a szákba terelni, aminek nagyon örültem a hideg ellenére is.

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Gyönyörű tükrös.

 

Decemberben már a nagyon hideg vízre érkezve, megint azon kaptam magam, ismét elrepült az év, azért még elővettem a KRILL-t, mellyel ismét sikerült a hideg vízből ki csábítani egy szép tövest, aminek nagyon örültem!

 

2015: CFB Éves összefoglaló

Töves.

 

Összegezve ezt az évemet sikerült a tóparton tölteni több, mint 70 napot, ami számomra sok hisz, ennyit még nem sikerült egy éven belül horgászni. A hideg, és a sokkoló meleg ellenére, szinte minden évszakban sikerült több fajta vízből remek halakat fogni. Ezt talán a csaliknak köszönhető, vagy annak, hogy folyamatosan keresem, figyelem a vizeket, nem lehet kiismerni a halakat 100 %-ban, de talán azért meg lehet próbálni, hogy megtaláljuk minden egyes horgászatunknál a szép halakat. A természetben kint lenni már eleve egy ajándék, hisz rohanó világban élünk és mikor kint lehetünk egy horgászat alkalmával a szabadban már az egy jó napnak számit. Sikerült olyan vizekre eljutni, amire álmomban sem gondoltam volna. Köszönet érte édesapámnak, és sikerült nagyon szép halakat fognom a CFB Csalikkal, köszönet érte Horváth Csabának. Minden sporthorgásznak sikerekben és halakban gazdag évet kívánok! Számomra mit rejt a 2016-új esztendő, nem tudom még, egy biztos, keresem az új lehetőségeket, az új vizeket.

 

Írta: Ifj. Berregi Attila

CFB Team - A következő generáció csapata

Vonalban