Februári szezonnyitó horgászat

Elérkezett az idő a 2016-os év első évadnyitó pecájára. Szép lassan kiolvadtak a vizeink, napközben a levegő is tartósan plusz fokokat mutatott. Csapattársammal, barátommal, Balázzsal nem is kellett nekünk több, hogy pakoljunk és induljunk is a vízre. Február 19-én délben meg is érkeztünk a kiszemelt Fejér megyei Hantosi tóra.

 

Februári szezonnyitó horgászat
…végre újra ez a csodálatos táj fogadott…

 

Maga a tó 8.1 hektáros, minimális iszapréteggel, átlag 2-2.2m vízmélységgel, teljesen akadó mentes mederrel. Mi a tó  középső részén foglaltunk helyet, bízva abba hogy bajszos barátaink már mozgolódnak a téli vermelés után. Ezután elindultunk a meghorgászandó helyek felfedezésére, csónakba szállva elkezdtük felderíteni az elöttünk elterülő vizet. A radarképen rengeteg halat láttunk, de sajnálatos módon minden uszonyos vízközt és vízfelszín közelben volt.
Bójáinkat a szemközti nádfal elé helyeztük el 1-2 méterrel 1,70m-es vízben, bízva abba hogy a sekélyebb hamarabb átmelegedő vízben lesznek aktívabbak a halak.
Etetésnek minimális magmix-et illetve pellet mix-et és pár szem bojlit alkalmaztunk. Ez CFB Pellet mixből és botonként 5-10szem 20mm-es oldódó bojliból állt Red Army, Red Dream, és Full Liver ízekben. Csalizásnak jómagam a fűszeres íz világot erőltettem, míg Balázs az édes és halas alapú golyókat próbálta.

 

Februári szezonnyitó horgászat
…első próbálkozásra 1 szem oldódó csalizó 24mm-es Red Army bojli…

 

Februári szezonnyitó horgászat
...végre helyükre kerültek a botok…

 

Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, első nap viharos északi szél majd az esti óráktól szakadó esővárt ránk. Az első nap és éjszaka sajnos nem hozott eredményt teljes némaságban telt. Másnap reggel korán ébredtük, és már próbáltunk is ötletelni, hogy mit is kellene változtatni a stratégiánkon, hogy kapásra tudjuk bírni a pontyokat.Februári szezonnyitó horgászat

…gyönyörű napfelkelte Hantoson…

 

Próbáltuk szerelékeinket még jobban lefinomítani, és így kapást kicsikarni bajszos barátainkból.

 

Februári szezonnyitó horgászat

…lefinomított szerelék 1 szem 20mm-es főtt Krill golyóval…

 

Szerelékeinket lefinomítva újra húztuk, várva az első jelentkezőket. Nap közben a helyi ludak is meglátogatták csapatunkat.Februári szezonnyitó horgászat

…csapatunk látogatói…

 

….és végre, az eddigi némaságot megtörve megszólalt a barátom egyik kapásjelzője, a botokhoz érkezve láttuk hogy a swinger ejtős kapást jelez. Ezzel megkezdődött az idei szezon első fárasztása, nagy izgalommal vártuk kilehet a jelentkező az 1 szem 20mm-es főtt Krill bojlira. Majd végül sikerült is szákba terelni és egy fotó erejéig kézben tartani ezt a gyönyörű jó erőben lévő hibátlan tükröst, aminek a pontos súlya 15,27 kg volt.

 

Februári szezonnyitó horgászat

…hibátlan egészséges tükrös..15.27kg..1 szem főtt 20mm Krill bojli…

 

Februári szezonnyitó horgászat

…gyönyörű, erős Hantosi hal…

 

A fotózás és mérlegelés után természetesen hamar vissza is került a vízbe…Februári szezonnyitó horgászat
…természetesen C&R…

 

Ezután már több jelentkezőnk nem akadt, és mivel a szabadidőnk is elrepült így neki álltunk pakolászni. Véleményünk szerint összegezve a vízparton töltött időt kijelenthetjük hogy egy kellemes horgászattal indítottunk, és egy csoda szép tükör pontyal kezdtük meg a 2016-os esztendőt, Február közepén.

 


FPN CARP TEAM (Volf Tamás, Grőber Balázs)
Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban