Nagyrédei szezonkezdet

Március első hétvégéjén végre sikerült lejutnom a Nagyrédei víztározóra egy 48 órás horgászatra. Már nagyon vágytam rá, hogy végre megkezdhessem az évet! Szinte tűkön ülve vártam, hogy a februárban Horváth Csaba által küldött csomagot élesben is bevethessem. Igaz érkezésemkor borult, esős idő fogadott és nem számítottam túl sok jóra, de elhatároztam, hogy megpróbálom kihozni a legtöbbet az adott horgászatból és a csalimban is nagyon bíztam. És mindez hogyan sikerült, a következőkben kiderül……!

 

Nagyrédei szezonkezdet
Nyári nagyrédei csendélet.

 

Sötétedésre értem a tóhoz ezért a helykeresést és a szerelékek elhelyezését már sötétben kellet elvégeznem. Az egyik szerelékemet egy part menti lehajló fa alá helyeztem a másikat pedig egy kis nádsziget mellé. A végszereléket sem bonyolítottam túl próbáltam a lehető legjobbat és legegyszerűbbet összeállítani.

 

Nagyrédei szezonkezdet

Végszerelék elemei.

 

Csalinak egy szem 20mm-es Dracula-Green Beast és egy fél 20mm-es Dracula-Green Beast bojlit kínáltam fel a kissé hosszabbra hagyott hajszálelőkén. Etetésnek pár szem felezett és egész bojlit szórtam a lehető legkoncentráltabban.

 

Nagyrédei szezonkezdet

Bevetésre készen.

 

Szerencsére nem kellet sokat várni az első kapásra, amely a végszerelék elhelyezése után két órával érkezett, egy 11.50kg-os tükörponty személyében a Dracula-Green Beast bojlira. Gondoltam ott vannak a halak az etetésen, ezért a hal kíméletes visszaengedését követően gyorsan vissza is jutattam a szereléket a kiszemelt helyre.

 

Nagyrédei szezonkezdet

Gyönyörű tükörponty.

 

A kapások az első éjszaka szinte egymást érték az első kapást követőén sikerült is megfogni 3 kapásból két szép pontyot, aminek hihetetlenül örültem.

 

Nagyrédei szezonkezdet

Hibátlan töves.

 

Összegzésképpen egy tanulságos é élményekben viszonylag gazdag horgászatot tudhatok a hátam mögött. Nem számítottam ilyen eredményre az időjárás fényében, de a jól összehangolt végszereléknek és a kiváló csalinak köszönhetően sikernek könyvelhettem el ezt a horgászatot is. Már alig várom a következőt!

 

Utólag is köszönöm Horváth Csabának a kiváló minőségű csalit és remélem a következő horgászatom is ilyen élmény dús lesz Carp Friends Baits termékek használatával!

 

Írta: Molnár János

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal