Meglepetés helytől a rekordfogásig

2015 decemberében a móri tó állomány felmérés és meder átalakítás miatt leeresztésre került. Reméltem ez a változtatás, amelyet kialakítottak a tímári ágba egy mély 3 méteres árkot létre hozva elő segítve ezzel a halak vándorlását fel a sekély részre.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig 

2015: A meder átalakítása.

 

Ezért ezt szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a megújult részt, hisz itt Móron még soha nem horgásztam ezen a részen.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

A tímár ág eleje.

 

Édesapám előző nap egy jó barátjával megdézsmálta az előkészített CREAM DREAM-met abból a célból, mert az itteni amurok kedvelt csemegéje.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Amuroknak szánt csemege.

 

Tegnapi nap folyamán édesapámék igen jól fogtak a jól elő készített CREAM DREAM-el a szélvízből pontyokat es amurokat egyaránt.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Apa egy CREAM DREAM falóval.

 

A mai időjárás előrejelzés borús, záporos olykor felhőszakadással járó intenzív esős időszakot jósoltak. Ugyanazt a helyet választottuk, mint ahol apáék tegnap horgásztak, a tímári ág elejét. Szerelékeimet elhelyeztem kint a szélvízben a borús ég ellenére, hisz annak ellenére, hogy nem napos időszakban érkeztem ki a tóra, a víz már 16 fokos volt, így elő szeretettel látogatják a halak a sekély részt. Nem is kellett sokat várnom és megérkezett rövid időn belül az első amurom.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Egy szép 9kg körüli amur

 

Rövid időn belül a másik botomon is egy tipikus amuros kapás jelentkezett.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

6kg-os amur

 

Gondoltam egyet itt húzódik ez a 3 méteres árok. Szemmel látható volt, hogy az árokba a 3 méteres vízbe felfele a sekély részre vándorolnak a halak. Csaba a múlt héten küldött csomagjában küldött új termékeket gondoltam ideje lesz kipróbálni. Ide a 3 méteres vízbe oldódó 20mm-es DEEP SEA WORLD-del etettem, csalinak pedig az oldódó DEEP SEA WORLD 20mm-est használtam kibalanszírozva DEEP SEA WORLD GHOST pop-uppal.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

oldódó DEEP SEA WORLD 20mm-es kibalanszírozva DEEP SEA WORLD GHOST pop-uppal.

 

Meglepetésemre fél óra múlva egy erőteljes húzós kapásra lettem figyelmes. Ennek a halamnak nagyon gyors mozgása volt, pillanatok alatt megtett 40 métert, mikor aztán sikerült megfordítanom és sikeresen a szákba terelni ezt a szép hosszú nyurga pontyot.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig 

Egy szép 7,2kg-os nyurga érkezett az árokból.

 

Ennek nagyon örültem, vissza is helyeztem ugyanoda mély vízre a szerelékemet. Egy jó óra múlva maszatoló kapásra lettem figyelmes aztán szépen lassan kifeszítette. Ráemeléskor éreztem ez egy jó hal lesz. Pozícióját tartotta az árokban, nem nagyon tudtam magam felé húzni. A hal mozgását éreztem a botomon, de nem nagyon mozdult, azt hittem elakadtam. Mikor aztán sikerült kimozdítanom helyéről komótosan húztam a part felé. A part előtt 3 méterre megpillantottam egy nagy tövest. Néhány fordulás után az első adandó alkalommal sikeresen szákoltuk. Bölcsőbe helyezve vettük észre, hogy ez egy matuzsálem óriás.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Gyönyörű 24,7kg-os töves, amely az új egyéni rekordom.

 

A visszaengedés pillanatában gyönyörködtem ebben a hatalmas testben.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Hatalmas, nem minden napi hátvonulat.

 

Éppen gyönyörködtem, visszanéztem a képeket, mikor a szélvízről ismét egy amur érkezett.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Egy szép 10kg feletti torpedó.

 

A mederbe visszahelyezett szerelékemet már nem is nagyon figyeltem. Elragadott a gondolat, hogy mekkora hatalmas tövessel hozott össze a sors engem, de nagyon nem merenghetek, mert ismét feszíti valami a damilomat a mederből. Merítés után ismét egy szép tövest tarthattam a kezemben.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Csodás 12,3kg-os töves

 

Visszahelyeztem ezt a halamat éltető elemébe, de már a szélvízen újra húzza a CREAM DREAM-et az amur. Szépen jön ki a part felé, a part előtt, mint ahogy az szokott lenni a merítőt meglátva megbolondul és lehúz vagy 15 méter damilt, ezt megismételve 4-5-ször. Végül sikeresen szákoljuk.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Gyönyörű 10kg feletti amur.

 

A mederből a pontyos etetésről egy újabb húzós kapásra lettem figyelmes. Megakasztás helyétől oldal irányba egy pillanat alatt az árokba egy 30 métert felfelé úszik ez a halam. Mikor aztán sikerül kihúznom az árokból ezzel meg is fordítani szépen a part felé terelni. Egy újabb gyönyörű tövest sikerült szákolnunk.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

11,5kg-os DEEP SEA kedvelő

 

Hatalmas felhők tornyosulnak felettünk, intenzív zápor részesei lehettünk pillanatokon belül. Lassan az időnk is lejár, pakolászni kezdünk. Ezt a botomat már vissza se húztam, pakolni kezdtem. Bíztam abban, hogy a szélvízről még valami elhúzza ezt a finom édes csemegét. Mit ad Isten így is történt. Egy újabb CREAM DREAM rajongó érkezett zárásra.

 

Meglepetés helytől a rekordfogásig

Végszóra érkezett amur, melynek súlya 11,4kg.

 

Nagyszerű gyors, 8 órás horgászat részese lehettem. Rövid idő alatt és az ítéletidő ellenére mesébe illő halakat sikerült a szákba terelni eme ismeretlennek mondható részről. Minden sporthorgász társamnak azt javaslom, hogy érdemes kipróbálni az ismeretlen, nem igazán favorit helyeket, mert a mederviszonyok megváltozása miatt akár ezek a rossznak vélt helyek is favorittá válhatnak. Én magam az év további részében biztos, hogy visszatérek erre a részre, mert látom benne az új lehetőségeket. Minden sporthorgász társamnak ilyen intenzív horgászatot kívánok!

 

Ifj. Berregi Attila

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban