Augusztusi bojlizás

Végre ez a nap is eljött mikor is Augusztus 13-án családommal kiköltöztünk egy hetes horgásztúrámra, amit már ismert horgászvizemre terveztem. Ez a tó Orosháza határában található. Homokbánya így a meder elég változó a 4 méteres mélységtől a 13 méteres vízmélységig találkozhatunk akadókkal dúsítva. Én a már régebben bevált horgászhelyemre ültem le.

 

 Augusztusi bojlizás

 

Sajnos a partra érve a többi horgásztól azt hallottam, hogy nem igazán fognak benne halat, főleg nem nagy pontyot ami nekem a célom lenne, na de úgy voltam vele hogy eddig is mindig csipegettem belőlük. A felszerelésem összeállítása után beszálltam a csónakba és indultam lerakni a jelölőbójám, ami 110 méterre helyezkedett el . Az egyik botommal 90 méterre horgásztam egy 5 méteres domb tetejére a másik botommal pedig 100 méterre egy bokor elé ami 7 méter mélyen volt. Mind két botomra ugyanazt a csalit tettem fel ami a CFB Red Army-Full Liver 20mm bojli vot.

 

Augusztusi bojlizás

 

A csalit minden egyes alkalommal etetőhajóval juttattam be a kiszemelt helyre. A csali mellé pár szem félbetört bojlit pelletet és aprómagot raktam bőven, hátha felkeltem a pontyok érdeklődését, ami utólag kiderült hiba volt, mivel már első éjszaka nem hagytak nyugton a 3-4 kg-os pontyok.

 

Augusztusi bojlizás

 

Augusztusi bojlizás

 

Másnap reggel új stratégiát alkalmaztam, mivel sok az apróbb ponty, így a csalit megdupláztam és a magot lecsökkentettem, ami meg hozta a hatást mivel a potyok súlya is elkezdet szépen nőni és néha-néha beugrott egy-két 10 kg-os példány.

 

Augusztusi bojlizás

 

Augusztusi bojlizás

 

Sajnos a kisebb pontyok csak nem hagytak békén így éjszaka mindig kitekertem a botokat, mivel amint besötétedett a kisebb pontyok húzták a csalit állandóan, így reggelente mindig friss csalit vittem be. Minek meg is lett a hatása, 8:30-kor húzós kapásra lettem figyelmes. Már a megakasztásnál érezhető volt hogy nem az átlagos 7-8 kg ponty van a horgomon. A hal jobbra-balra mindent bejárt, mintegy 15 perces fárasztás után sikerült szákba terelnem. A mérlegelésnél kiderült, hogy a hal pontos súly 17,80 kg-os tőponty .Végül ez lett a túra hala is, aminek nagyon örültem.

 

Augusztusi bojlizás

 

A 7 nap alatt nagyon elfáradtam, mivel minden halat dokumentáltam, így a hét nap végével kiderült hogy 402 kg pontyot sikerült partra tessékelnem és kiderült, hogy még mindig jó halállománnyal rendelkezik ez a gyönyörű bányató.

 

Írta: Fülöp Zoltán

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal