Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

Az első horgászat napja nehezen indult. Június 5-én korai kelés után 4 órára már a vízben voltak a szerelékek. Hosszas várakozás után fél 6 környékén a balos botom sült el először.

Izgatottan mentem utána a halnak a melles-csizma felvétele után, majd egy bő 10 perces fárasztást követően, kezemben tarthattam az év első nyurgapontyát, mely 7,6 kg-mal lett mérlegelve. Nagyon megörültem neki, hiszen a  fogás igazolt, hogy amit elterveztem működni látszik.

 

Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

 

Talán 1 óra várakozás után, ismét görbült, de ezúttal a jobb oldali botom. Megakasztásnál éreztem, hogy ez valószínűleg, nagyobb mint előző társa, mivel lomhán mozogva húzatta magát. Szákolás közben már láttam, hogy ez meghaladja a 10 kg-ot, majd mérésnél beigazolódott, hiszen 10,92 kg volt olvasható a kijelzőn. Hihetetlen érzés volt fénykép elé tartani, életem első 10+-os kisbalatoni pontyát, majd visszaengedni.

 

Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

 

A fogásoknak megörülve, már teljesnek éreztem a napom, mikor egy 3 kg forma tövest terelhettem szákba, ezzel nyugtázva a napot 9 óra felé, elhagytam a partot, és már a következő napon járt az eszem.

Június 6: smét álmosan, de annál nagyobb lelkesedéssel indultam útnak. Csalik fel, melyek az előző napon már beváltak (CFB cranberry fluo pop-up 12 mm) etetőanyag kosárba gyúrva (method mix+epres keverék) és már csobbantak is a cájgok. A forgatókönyv hasonló a tegnapihoz, fél 6 felé kapás, majd egy 6,2 kg-os erőtől duzzadó nyurgaponty fordul bele szákomba.

 

Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

 

Jól indult a reggel gondoltam magamban, és éppen azon gondolkodtam vajon mekkora halakat rejthet a víz, mire az orsóm zizegése rántott vissza a valóságba. Megakasztom, gyorsan felvértezem magam mellesbe, és irány a halhoz. Furcsa, gondoltam magamban, ez egyre csak a part felé jön, nem tanúsított nagy ellenállást, gondoltam egy kisebb bajszos tisztel meg látogatásával, majd úgy 10-15 m-re feljött egy hatalmas fej.

 

Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

 

"Azt a leborult" mondtam magamban, ez nem valami apró, majd ránéztem a szákomra, és azon gondolkodtam, hogyan is fér ez bele. Eltelt már vagy 10 perc mire sikerült magamhoz húzni, és nagy nehezen betuszkolni a nem éppen rászabott merítőbe. Hatalmas, a fele kilógott de megvan, és ez a lényeg. Mérlegelést követően szinte elállt a lélegzetem, 6 dkg híján 18 kg. Az-az érzés ami elöntött szinte felfoghatatlan. A 2. napom töltöm eme csodálatos vízen és már a 2. 10+ halam fekszik előttem, ami 36 dkg-mal nyom kevesebbet az abszolút rekordomtól.

A horgászat ezzel véget is ért, elbúcsúztam az öreg tövestől, mely méltóságteljesen úszott tova otthona felé.

 

Tomity Ádám

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban