2016: CFB éves összefoglaló

Visszatekintve az évre mikor még a zord tél javába tombolt próbáltam összeállítani az ez évre kitűzött célokat, melyeket többé kevésbe sikerült is megvalósítanom.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Téli táj.

 

A januári hónap ebben az évben igen fagyosra sikeredett, vastagon befagytak vizeink. Az első adandó alkalommal mikor a tél szorítása már engedett sikerült kilátogatnom az egyesületi vizekre. Ez a horgászatom még nem a halakról szólt. Az alig két fokos vízben az oldódó csalikat cserélgetve figyeltem, hogy milyen gyorsan oldódnak. Nagy meglepetésemre január vége felé sikerült is a RED-ARMY oldódó csalival 12kg-os makulátlan tövest fognom.

 

2016: CFB éves összefoglaló 

Gyönyörű 12kg-os töves.

 

Február közepe táján lassan szedelőzködik tél. Vizeink még mindig csak 4-5 fokosak és még mindig csak a nagy szerencsének köszönhetően lehet kapásra bírni barátainkat. Ezeken a téli napokon horgászataimat úgy szervezzem, hogyha lehet, tükör sima vízre érkezzek. Ilyenkor télen üresek a tavak nem hemzsegnek a horgászok. Sokszor egy órát is rá szánok figyelem a vizet hátha észreveszek valami fordulást, búrványt, halra utaló jelet. Ez általában meg is hozza mindig a sikert és akár egy termetesebb halat is sikerül szákba terelnem ebből a hideg vízben.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Szép 16,2kg-os pikkelyes.

 

Márciusban már ébredezik a természet. Lassan a vízhőfok is eléri a 10 fokot. A hosszabbodó nappalok felrázzák az ébredező természetet. A felmelegedő tavasz megindít minden élőlényt ilyenkor már a reggeli fagyok is megszűnnek. Tavasszal már elő szeretettel látogatják a halak sekély részeket, a gyorsan felmelegedő szélvizeket. Az oldódó 20mm-es KRILL-nek az oldódási ideje rendkívül jó és ezért is igen jól reagálnak rá a halak és sikerült is vele fognom egy 17,8kg-os tükröst.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Csodás 17,8kg-os kora tavaszi tükrös.

 

Április van. Mostanra a vízi világot teljesen átjárja az élet. Béka hadak heverésznek nap hosszat a parton és szívják magukba a nap sugarait. Vízhőmérséklet már 10 fok felett van, ami meg is látszik a halak kapó kedvén. A bontovai tavon, mely méltán híres a nagyszerű koi állományáról, itt sikerült is megfognom életem eddigi legszebb koi pontyát.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Csodaszép spanyol mintás koi ponty.

 

Májusi időszakot már igazán szeretem. Horgászataim nagyon intenzívek. Pontyok lassan készülnek a nászra, de előtte a hosszú tél után habzsolják a nekik szánt csemegét. Így történt meg, hogy az oldódó DEEP SEA WORLD-del sikerült fognom az idei év első 20kg feletti tövesét.

 

2016: CFB éves összefoglaló

24,7kg-os töves, mely az új egyéni rekordomat is jelentette.

 

Május közepe fele vizeink elérték már stabilan a 15 fokot. Meg is kezdődött a halak násza. Szélvizeken hajtják egymást szüntelen. Az ívási időszak lezajlása után megérkeztek a nyári hónapok. Mivel lejárt az iskola és kezdetét vette a nyári szünet igen intenzív horgászatban volt részem. Célom az volt ebben az időszakban, hogy minél több ismeretlen, idegen vizet fel tudjak keresni és meg tudjak horgászni. Így történt meg, hogy egy számomra ismeretlen egyesületi vízen a BLACK JACK 20mm-es oldódó csalival sikerült egy hatalmas tükröst a szákba terelnem, melynek a súlya 22,15kg volt.

 

2016: CFB éves összefoglaló

20 kg feletti óriás tükrös.

 

Nyár közepén piacra került a megújult RED-CELL, melyet nagyon vártam. Nem is haboztam sokat gyorsan kilátogattam vele egy gyors horgászatra. Igen nagy meglepetésemre nagyon szép darabos halakat sikerült vele fognom köztük egy 20,8kg-os tövest, mely elcsábult erre a húsos bojlira. 

 

2016: CFB éves összefoglaló

Gyönyörű éjszakai 20 kg feletti töves.

 

Augusztusban ismét lehetőségem nyílt hazámon kívül Szlovákiába horgásznom. Az oldódó DEEP SEA WORLD 20mm-es csalit vittem magammal, melyre egész évben jól reagálnak a halak. Ismét szép bajszosokkal ajándékozott meg ez a csali köztük egy 20,62kg-os gyönyörű vad ponttyal.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Csodás őslakos.

 

Szeptemberi időszak még mindig a nagy melegekről szólt, bár az idő igen nyárias meleg, de a fák levelei már itt-ott sárgulnak jelezvén ezzel az elmúlást. Nem is vágytam másra csak arra, hogy újra kiszabadulhassak a természetbe, mert számomra az iskolai időszak elkezdődött. Mai csali választásom a RED ARMY-FULL LIVER 50-50 baitsre esett. Igazán jó választásnak bizonyult, mert a nap folyamán ismét sikerült egy 20kg feletti halat a szákba terelnem.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Ősz első nagy fogása ez a tükrös, melynek súlya 21,7kg. 

 

Mi tagadás itt van az ősz. A maga színeivel sajátos borongós, hüvős, párás hangulatával. Vizeink lehűltek eljött az október. Az októberi horgászatomon a 20mm-es HIBRID bojlival pecáztam. A lehűlő víz is jól bontotta a bojlit. Csodák csodájára itt is sikerült fognom egy 20kg feletti tövest, melynek a súlya 20,65kg volt.

 

2016: CFB éves összefoglaló

20,65kg-os mocsai pikkelyes.

 

Télre gondol már a szürke hideg lomb. Kihűlt avar csókolja a földet. Eljött a november és ezzel együtt az éjjeli mínuszok is megjelentek. Vizeink lassan 10 fok alá süllyednek. Az első novemberi horgászatomon az oldódó RED-ARMY-t választottam. Nem hiába mondják az őszt a nagy halas időszaknak, mivel ismét a jó csalinak vagy a felkészültségemnek köszönhetően sikerült egy hatalmas 23,2kg-os tövest a szákba terelnem.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Hibátlan, óriás móri töves

 

Már igencsak november derekán járunk. Sajnos a hideg hónapokban koránt sem olyan kellemes az időjárás, de még ilyenkor is kapásra lehet bírni bajszos barátainkat. Mi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy az oldódó 20mm-es KRILL bojlival nagyon aktív horgászat részese lehettem és sikerült fognom egy makulátlan 23,8kg-os gyönyörű tövest.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Csodaszép pikkelyes.

 

Minden évszaknak meg vannak a maga horgászai. Vannak, akik alig várják az első őszi deret, hogy az oly sok élvezetet nyújtó nagy pontyok nyomába eredjenek. Én is így tettem és kilátogattam egy nappali horgászatra decemberben. Vízhőfok lassan 5 fok alá süllyed, ilyenkor már sokkal óvatosabban táplálkoznak barátaink. A friss oldódó KRILL-t dippelve vittem magammal. Sajnos sokszor ezek a decemberi horgászatok már csak a levegőzésről és a természet közeli élményekről szólnak, de nem szabad feladni, mert egy kis szerencsével még így is összehozhat a sors ebben a hideg vízben egy-egy termetesebb hallal. Így történt ez velem is és a lehűlt vízben most a jól bontó HIBRID-et választottam és sikerült is vele fognom egy 21.1kg-os tükröst.

 

2016: CFB éves összefoglaló

20kg-ot meghaladó csodás tükörponty.

 

Összegezve ezt az évemet sikerült megvalósítanom egy-két tervemet, de vannak olyanok is, amelyek még váratnak magukra. A következő évben célba veszem azokat a terveket is. Az idei évben sikerült kint lenem 84 napot, mely a tavalyi évhez képest 6 nappal több, de minden egyes plusz napnak tudok örülni, melyet horgászattal tölthettek. Sikerült eljutnom 11 különböző vízre, aminek nagyon örülök. Kipróbálhattam az év folyamán nagyon sok új CFB terméket, amiért köszönet: Horváth Csabának.

 

2016: CFB éves összefoglaló

Csoda csalik

 

Minden egyes sporthorgász társamnak azt kívánom az elkövetkezendő évre, hogy sikerüljön minél több időt a természetben a tóparton eltölteni, és ha már ott van minél több csodás nagy halat a szákba terelni, mert ezek az élmények örökre bennünk élnek.

 

Üdvözlettel: ifj Berregi Attila

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal