Novemberi éjszakák

November első hétvégéjén egyedül érkeztem egyesületi tavamra a Széki-tóra, egy 2 éjszakás horgászatra. Maga a tó Veszprém megyében található Ajka és Devecser között a 8-as számú főút mellett. A 68 hektáros a Csigere patak 1978 évi. felduzzasztásával keletkezett. A befolyótól a gátig folyamatosan mélyül, változatos mederviszonyokkal és csodálatos halfaunával rendelkezik. Átlagmélysége 1–7 m. A tóban megtalálható ponty, amur, compó, keszeg, kárász, busa, csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő.

 

Novemberi éjszakák 

A csodálatos Széki-tó

 

Kiérkezésemkor már sötét volt ezért most a szerelék összeállításával kezdtem, amit kishajó segítségével juttattam a kiszemelt területre. Csalizásra két fajta bojlit használtam az egyik botomra 1 szem Full Liver oldódó csalizó bojli került 20mm-es méretben,

 

Novemberi éjszakák 

A májas csoda…

 

míg, a másik botomra Csaba által küldött vegyes fűszer narancs 16x20mm-es méretben, amit egy szem 10mm-es Deep Sea World Fluoro PopUp-al könnyítettem ki.

 

Novemberi éjszakák

Fűszeres narancs

 

Horog mellé minden esetben 8-10 szem bojli és pár szem Halibut pellet került. Szerelékeimet 100 – 120m –es távolságban 5-5,5 méteres vízben helyeztem el. A szerelékek elhelyezése után neki láttam a tábor építésnek, amivel elég későn végeztem ezért egyből nyugovóra tértem.

 

Novemberi éjszakák

A tábor

 

A éjszaka viszonylag csendesen telt nem voltak túl aktívak barátaink. Az első jelentkező szombat reggel 6 óra magasságában erőteljes húzós kapással érkezett, ami sajnos odaérkezésemig abba is maradt.  Reggeli frissítés után kávé kortyolgatás közben pásztáztam az előttem elterülő vizet, de mozgás nem volt tapasztalható. A második kapás nagyjából 2 óra múlva Full Liver bojlira érkezett, ami után nem sokkal kezemben tarthattam a túra első halát egy 9,3 kg nyurgaponty formájában.

 

Novemberi éjszakák

Széki-tavi nyurga

 

Szerelékem visszahelyeztem majd elvonultam a sátorba. A nap folyamán fogtam több kisebb pontyot 8-10kg mind egytől egyig a májas bojlira érkezett.

 

Novemberi éjszakák

9,6 kg

És még egy…  

 

Novemberi éjszakák

Kis duci tükrös 11,6 kg

 

Sötétedés után a májas bojlit újra húztam a fűszeresen elgondolkodtam mi tévő legyek és mivel jelentkező nem igen akadt rá ezért úgy döntöttem nem bántom, majd meglátjuk. Az este viszonylag csendesen telt ezért 9 óra magasságában úgy döntöttem lefekszem aludni. Éppen hogy elfeküdtem a jelzőm ismét megszólat a vevőre rápillantva láttam, hogy a fűszeres bojlira megérkezett az első jelentkező izgatottan mentem a bot felé, amire ráemelve éreztem, hogy nem minden napi halhoz van szerencsém 50 perces küzdelem után sikerült megszákolnom a tó egyik őslakóját egy gyönyörű egészséges tükröst, aminek pontos súlya 22,14 kg volt.

 

Novemberi éjszakák

Gyönyörű tükörponty

 

Novemberi éjszakák

 

Gyors fényképezés, mérlegelés és fertőtlenítés után búcsúztunk egymástól és visszatért éltető elemébe a Széki-tóba.

 

Novemberi éjszakák

C&R

 

Éjszaka sikerült még egy kerek 10kg pikkelyest fognom, ami szintén a fűszeres bojlira érkezett.

 

Novemberi éjszakák

A túra utolsó hala

 

Úgy gondolom a rövid vízparton töltött idő ellenére sikerült nagyon szép egészséges halakat fognom.

 

Köszönet Csabának a remek csalikért!

 

Üdvözlettel: Grőber Balázs

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban