Hibriddel a havas mínuszokban

Az idei év első igazán hideg, havas, mínuszokkal tarkított hétvégéjét jósolták November elejére. Így nem nagyon kellett gondolkodnom azon, hogy ezen a hétvégén a Pontyshow-ra vagy inkább a tóra látogassak el.

Pénteki napon indultam el a tározóra, kissé megcsúszva a kora délutáni órákban sikerült megérkeznem. Természetesen a víz mély részére esett választásom, ilyen időszakban már inkább ezen a részen tartózkodnak zömével halaink. A vízparton erős Északi szél fogadott, és a hőmérő is éppen csak pár fokkal állt pozitív irányban. A csónak összerakása közben megérkezett az eső is, az amúgy sem barátságos tényezők mellé.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…éppen csak a csónakot sikerült összeraknom, és máris érkezett a beígért eső is…

 

Csalinak mivel már eléggé lehűlt a víz, és a horgászatra se volt túl hosszú időm, mindössze két napom így az egyik nagy kedvencemet, a Green Beast-et választottam oldódó verzióban egy szem 20mm-es méretben.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…szimpla 20mm-es oldódó Green Beast…

 

Másik botomra pedig egy olyan golyó került, amit eddig még élesben sose próbáltam, mondhatom féltem is tőle a nagyon gyors oldódása végett, nem más, mint a Hibrid 24mm-es verzióban, egy kisméretű Fluoro Squid pop up-al kiegészítve.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…Hibrid 24mm + Fluoro Squid Pop Up…

 

Etetésnek, egy marék magmix-et, illetve az adott boton lévő csalival azonos golyóból szórtam nagyjából 5-10 szemet, némelyiket felezve.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…koncentrált, minimális etetés…

 

A szerelékek behordása után, nem sok mindent tudtam magammal kezdeni, mint a sátorban gubbasztva várni az első jelentkezőket, vagy legalább az eső el álltát. Az első éjszaka eredménytelenül telt, egészen reggel 5 óra tájékáig, amikor is nagyon finom maszatolásra lettem figyelmes. Fárasztást követően, az első vendégem egy valamivel több, mint 9kg-os tükrös lett.

 

Hibriddel a havas mínuszokban

…9.18kg, az első Hibriddel fogott halam…

 

A délelőtt ismét kapástalanul telt. Közben az eső átváltott havazásba, így volt idő, pár havas fotó készítésére.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…kezdődik :)…

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…fehéredik a táj…

 

Ahogy besötétedtük, ismét nagyon gyenge maszatolásra emeltem rá, majd viszonylag rövid fárasztás után, ismét egy kicsivel nagyobb tükröst vendégelhettem meg pár percre.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…ismét egy Hibrid kedvelő bajszos, 9.75kg…

 

Az este több eseményt megint csak nem tartogatott. Hajnalban megébredve, kimentem körbe nézni, hogy áll az idő, elég erősen fagypont alatt voltunk.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…minden megfagyott reggelre…

 

Majd napkelte után viszonylag gyorsan kezdett az idő melegedni, és egész hamar reggel nyolc óra környékén, ismét egy nagyon szöszmötölős kapásra lettem figyelmes, megint a Hibrid, amit majd 20 perces fárasztás követett, és a végén a túra halának fotózása, a maga 17.85kg súlyával.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…17.85kg téli szépség…

 

Nagyon örültem ennek a szép tükrösnek, már csak ő miatta is megérte kint fagyoskodni. Szerelékem vissza helyezése után, gondoltam lassan elkezdek pakolászni, de nagyjából egy óra, ha eltelhetett, ejtős kapás, a frissen bevitt boton. Fárasztás után ismét egy szép bajszost fényképezhettem.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…12.4kg hibátlan pikkelyes…

 

Ezen a hirtelen jött két kapáson felbuzdulva ismét visszavittem a botom, gondoltam, míg pakolok hátha… , nem tévedtem ismét 1 óra elteltével kapásom lett a frissen betett botra. 13.6kg-al mérlegelhettem a következő jelentkezőt.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…13.6kg-os Hibrid faló töves…

 

Ismét visszahúztam, majd pakolásztam tovább. Kora délután, mire mindennel végeztem, már csak a botok és pár apróság volt vissza, megint csak kapásom lett, egy kicsivel több, mint 10kg-os töves személyében.

 

Hibriddel a havas mínuszokban
…végszóra érkező vendégem…

 

A két napom tanulsága, hogy bármilyen zord időben sikeresek lehetünk, ha kitartóak vagyunk, és megfelelően választunk helyet illetve csalit. Hideg vízi horgászataimra a Hibrid, az egyik biztos társam lesz a jövőben is.

 

Üdvözlettel: Volf Tamás
Carp Friend Baits Team – Barátságban A Halakkal