DOT SPOD vs. SPOMB

Néhol megadta magát a jég, így a vasárnap délelőtt egy része a DOT SPOD és a SPOMB (legnagyobb kivitel) etetőrakéták összehasonlításával töltöttük.

A DS egy újfejlesztésű, szerbiában tervezett és gyártott etetőrakéta. A SPOMB elvét követve, a vízbeérésnél nyílik ki, és bárhogy csapódik be, mindig nyit. Mérete a nagy és a midi SPOMB között van. Beépített „úszója” lehetővé teszi, hogy zsinórszakadásnál ne merüljön el, és így nem kell hozzávenni kiegészítő úszót. Minőséges műanyagból készült, nem repedt, nem tört. 3 fő elemből áll, a 2 oldalát összecsavarozták, az ajtaja pedig egy feszítőrugó segítségével jön mozgásba.

 

DOT SPOD vs. SPOMB

 

A dobásokat a Carp Expert 360cm 5 librás spod bottal, Spro Spod orsóval végeztük, az orsón 0.30-as Katran Synapse neon zsinór volt, 0.40-es Prologic Snag Leader dobóelőkével erősítve. A rakétákba száraz kukorica illetve bojlit tettünk.

Megjegyezném, hogy ha rendes(áztatott, nedves) spod mixet használtunk volna, akkor meggyőződésem, hogy nagyobb távolságot értünk volna el, illetve növelni lehetett volna még a távot egy vékonyabb főzsinórral is. Mindenesetre így a DS-al sikerült megdobni a maximum 120-130métert, ugyanígy a SPOMB is elérte, sőt ő mindig kicsit tovább ment. Tehát, ha az etetésünk a 80-120m-be esik, akkor simán tudjuk inkább a DOT SPOD-ot használni, mivel:

 

1.) egy kézzel is tudjuk kezelni, így gyorsabb a töltése mint a SPOMB-é

2.) nem kell azzal bajlódni, hogy becsapódás után az elmerült rakétát a felszínre erőltetjük

3.) szinte ellenálás nélkül tudjuk kifelé húzni a víz felszínén

4.) mindig kinyílt amikor a vízbe esett

 


 

Egyedüli hátránya, hogy egy nagyon kicsivel fér kevesebb bele mint a SPOMB-ba, de ez szinte elhanyagolható.

Most akciósan 100Ft-al kevesebbért(5890Ft) lehet megvenni egy jól felszerelt webshopban, mint a SPOMB-ot.

Remélem ez a teszt segít a döntésben, illetve az új termék megismerésében. Biztos vagyok benne, hogy jó szolgálatot tesz az etetéseim során, és valószínű, hogy többeknek sikerül távolabbra juttatni mint nekem. Korán van még, nem vagyok formában. :)

 

Dobásokat végezte: Kovács Lóránt

Videózta: Dobosi Attila

 

Team Valkyr by CFB Serbia