Carp Aréna a Carp Friend Baits-el

Ez nem egy hangzatos reklám szlogen, bár annak sem lenne rossz! Ebben az esetben arról van szó, hogy Lajosmizse mellett nyílik 2012-ben egy horgásztó, amelyet Jávorka Dani jóvoltából idén vallathattunk egy 48 órás peca keretében.

 

A tóról, amit érdemes tudni, hogy:

-kb. 15ha, 3 kisebb tó lett össze nyitva, amely által a gátakat elbontották és szigeteket építettek a földből

-Első benyomásra kísértetiesen hasonlít nagykállói horgásztóra, de annyi különbséggel hogy itt nem egy, hanem két sorban találhatóak a szigetek.

–A két szigetsor között kíméleti rész található, ahol a horgászat tilos.

-Ami viszont pozitívum, hogy a szemben lévő horgászok nem zavarják egymást.

-Az egymás melletti szigetek között mesterséges akadók találhatok, amit érdemes meghorgászni.

-A pályát érdemes jól átfésülni, mert találtunk fél távnál is kisebb akadókat, nehogy meglepetésként érjen bennünket.

-Összesen 16 állás található mind mólos és az egyik faházas.

-A szigetek kényelmes dobótávra vannak, de érdemes az akadókra inkább behúzni. –
Az átlag víz mélység 1, 8 m de apróbb töréseket, gödröket érdemes keresni, mert a radarral mi is találtunk.

-A tó végén találhatóak a befolyok.

-Az árak elfogadhatónak mondható:

-napijegy 4000ft,

-csónak 1500ft,

-faház 10000ft de ebben benne van a napijegy is.

Na és eljutottunk egy lényeges kérdéshez, milyen és mekkora halak vannak benne? A ponty több mint 20 db 20+os van benne 27 kg-ig, Amur 19 kg-ig, Süllő 12 kg-ig és jelentős a Csuka és a Tok állomány is. Ott jártunkkor nem igazán evett a hal, ezt bizonyítja, hogy akik a faháznál voltak kapásig sem jutottak. No de szerencsére mi fogtunk, ami érdekes, hogy Dani fokhagymás kukoricával volt eredményes, úgy hogy a part menti nádast horgászta meg.

A jutalma két 7kg-os tőponty és egy 3, 5kg-os Tok lett. Én az akadókat favorizáltam és mind a két éjszaka jött onnan 1-1 szebb ponty. Az első éjszaka fogtam a Monster-májjal egy 13, 4kg-os tövest, a második éjjel, pedig a fokhagymás bojli bizonyult a nyerőnek egy 11, 5kg-os tükrösnek.

Mind a két hal hóemberre érkezett, ami még érdekes, hogy a horog nagyon kis finom részt fogott, bizonyítván a finnyás táplálkozást. Az összes halnak szép és egészséges a szája, mindenkit, aki ellátogat erre a tóra, azt megkérnék, hogy maradjon is így és vigyázzon rájuk. Ami biztos, hogy az Arénában is sikeresen bizonyított a Carp Friend Baits mind idén már annyiszor és megannyi helyen, hiszen nem, csak egy tavon használtuk sikerrel ezeket a csalikat. Az Aréna biztos nem nyújt olyan élvezetet, mint egy pölöske, de családdal való kulturált horgászatra mindenképpen jó. És zárszóként még egyszer köszönömóóóá Daninak a jól sikerült horgászatot és a meghívást. Remélem jövőre is lesz alkalmunk még együtt pecázni, és nem árulok el nagy titkot, hogy a Dani ír egy részletesebb bemutatót is a tóról, Aki szereti az ilyen vizeket, annak remélem, tudtam segíteni.

Üdv: Feri