Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017

Csapatunk (CFB – FPN Carp Team) részt vett, a Merenyén megrendezésre kerülő évadnyitó bojlis kupán. Életemben először készültem erre a nagyhírű csodás vízre. Álmomban sem mertem arra gondolni, ami ez alatt az egy hét alatt várt rám, főképp, arra nem, hogy első helyen tudunk végezni, és a legnagyobb halért járó díjat is sikerül elhoznunk.

Április 9-én érkeztünk meg a Merenyei tó partjára. Csalinak némi előzetes infó alapján zömében Red Cell, Red Beast Liver, Full Fruit és Full liver bojlikkal készültünk. Nyitó ünnepség, majd helyhúzás után az „A” Szektor 32-es helyére telepedhettünk le. Jó magam még soha nem horgásztam ezen a csodás vízen, és sajnos sok jóval nem is kecsegtettek a 32-es hellyel kapcsolatban. Sokan azt mondták az egyik legrosszabb helye a víznek. A hely maga, a halőrházzal szemben közvetlen a gát melletti első rész, a tó mély része. Pont ez miatt is, én bizakodó voltam, reméltem a keddre várható, beígért hidegfront és Északi szél, még nagyon is jó lehet nekünk. Gyors helyfoglalás és kipakolás után, az előttünk lévő hely feltérképezése következett. 2 – 2.20m vízmélységet, és sok 40-50cm iszapot találtunk.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…estére, minden bot a helyére került…

 

Az első éjszaka, eseménytelenül telt. Aztán második nap, délelőtt sikerült három értékelhető halat is szákba terelnem. Nem voltak hatalmas példányok, de nagyon örültünk neki, hogy ekkora iszapról is sikerült halat fogni, sőt már az 5 halból három darab értékelhetőt magunkénak tudhatunk. Ezzel a három hallal máris sikerült második helyen zárni a napot.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
… az első Merenyei 10+-os halam…

 

Következő nap, Márk barátommal csónakba szállva, újra nekiálltunk helyet keresni, amolyan „olyan nincs, hogy nincs” alapon. Mivel én ültem a balszélén a helyünknek, így elkezdtük végig vizslatni tapogató rúd segítségével a gát oldalát teljes hosszában, ameddig a szektor engedte. A gát rézsűje iszapmentes kavicsos, így itt kinézve egy részt, csináltam egy etetést az egyik botomnak. Tovább kutakodva, a zsilip tövében sikerült kitapogatni egy beton trapézt, aminek a teteje egy nagyjából síkfelület volt sacc. 10*10cm nagyságban, a vízfelszín alatt kb. 30-40cm-el. Erre a részre tettem rá a második botomat.
Ezeken a részeken kívül, semmi mást nem találtunk, változatlanul iszap volt mindenhol. Majd este fél 9 tájékában, megszólalt a jobbos botom jelzője, amit a zsilipnél talált betonra helyeztem el, lassú komótos igazán bíztató csipogtatásra emeltem rá. Márk barátommal, hamar sikerült is a halfölé érnünk, éreztem, hogy, nem rossz ellenféllel van dolgunk, majd amikor sikerült felhúznom, és megmutatta magát már tudtam, sikerült megfognom életem első Merenyei 20+ -os bajszosát, illetve nagy lépést tudunk tenni, az első hely irányába.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…életem első Merenyei nagy hala, 21.48kg…

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…Red Cell faló hibátlan pikkelyes…

 

Hajnalban, ismét a jelzőm hangjára keltem, már megint a zsilipen lévő botom jelzett. Viszonylag rövid csónakos küzdelem után, megpillantva a pikkelyest leírhatatlan öröm fogott el, tudtuk, hogy még jobb halat tudhatunk magunkénak, mint amit az este hoztunk ki. Majd az igazi boldogság, a mérlegelés pillanatában tört ránk, hiszen a hatalmas töves súlya 23.39kg volt, ami egyben a verseny legnagyobb hala is lett. Ezzel a hallal máris, letudtuk faragni a hátrányunkat, mindössze, már csak 0.77kg –al voltunk lemaradva az első helytől.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…23.39kg, a verseny legnagyobb hala…

 

Napközben aztán ismét sikerült a zsilipről, kettő jobb darabosabb halat behúznom, 15.87kg és 19.21 kg súllyal. Ezzel a két hallal, sikerült is átvennünk az első helyet.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…15.87kg ismét a zsilipről…

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…19.21kg, vele már az első helyen…

 

Az este folyamán ismét sikerült belenyúlnunk, mondhatni majdnem egyszerre szákolhattunk két halat is, Márk egy 16.8kg – os bajszost terelt merítőbe, míg jómagam ismét egy 20 feletti Merenyei bajszost tarthattam a kezemben.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…16.8 és 20.3kg, egy közös fotó erejéig (ellnézést a minőségért J )…

 

Következő nap, nagyon beállt a víz, az előttünk levő halak vízközt és a felszínen sütkéreztek. Majd a délután folyamán elkezdett mozogni a víz, kicsit megindult a szél is, és már jelentkezett is az első halunk. Sajnos nem lett mérlegelhető, így fertőtlenítés után már úszhatott is tovább. Nem sokkal később finom maszatolós ejtegetésre emeltem rá, majd egy komolyabb harc után, szinte hihetetlen, de már a negyedik húsz feletti pontyomat fotózhattuk a versenyen.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…a negyedik 20kg feletti bajszosom a versenyen…

 

Itt már bő 10kg volt az előnyünk, és azt hittük ezt már nem lehet tetézni, az utolsó 24 órában mégis sikerült, Krisztián barátomnak a Full Liverrel csalizott botjára érkezett jelentkező, ismét egy 21.8kg –os ponty személyében, így már mind az 5 halunk, 20kg - nál nagyobb volt.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…az 5-ik 20kg feletti halunk, Full Liverre csábult el…

 

Még a lefújás előtt pár órával, Márk is csípett ismét egy szebb pikkelyest, igaz már nem tudtuk mérlegeltetni, de kihoztuk egy fotó erejéig, gyönyörű hal révén.

 

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017
…az utolsó halunk a versenyen…

 

Összefoglalva, az 5db bemért halunk mindegyike 20kg feletti volt, és az össz.súlyúk 106.44kg lett, ezzel sikerült első helyen végeznünk a versenyen, illetve a 23.39kg-os tövessel sikerült elhoznom a legnagyobb halért járó díjat is.
Ezúton szeretnék az egész csapat nevében köszönetet mondani, Csabinak a remek csalikért, és az élményekért, amiket átélhettünk Merenyén.
Részemről azt mondhatom, nagyon jó versenyen vagyunk túl, hibátlan szervezés, csodálatos víz, gyönyörű halak. Mindenkinek kívánok hasonló élményeket, és gratulálok az összes résztvevő csapatnak!

 

Üdvözlettel: Volf Tamás

Carp Friend Baits Team – Barátságban A Halakkal