Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

A tavaszi szünet ismét lehetővé tette számomra, hogy ez idő alatt minél több vizet felkeressek és lehetőségeim szerint meg is horgásszam azokat. A mai napon a móri ezerjó horgásztóra esett a választásom. Erős hidegfronti hatás uralta országunk területét, ezért a tímári ágban foglaltam helyet. Csali választásom most az oldódó krémes, édes CREAM DREAM-re esett. 

  Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

Meghorgászott terület.

 

Ilyenkor, amikor gyors nappali, 7-8 órás horgászatra érkezem mindig az oldódó csalikat viszem magammal. Tavasz révén az édes ízeket helyeztem előtérbe. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

Felcsalizott szerelék. 

 

Etetésnek felezett, illetve pár szem egész golyóval kiegészítve egy maroknyit teszek a kishajóba és így kínálom fel a halaknak. Telepített tavakon megfigyelésem alapján sokkal jobban reagálnak a halak a kevesebb, de koncentrált etetésre. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

Etetésre szánt csemege. 

 

Felhő átvonulások tarkították az eget, de azért elég gyakran a nap is előbukkant melegítve ezzel a szélvizeket, így mind a két szerelékemet a szemközti nádfal elé helyeztem el, ahol körülbelül 80 cm-es a vízmélység. A csali remek oldódása miatt igen hamar behúzta az első halamat ez a krémes íz világ, és sikerült is megfognom vele a nap első halát. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

Szép 7kg-os tükrös volt a nap első fogása. 

 

Tíz óra fele pötyögtetős kapásra lettem figyelmes. Ráemeléskor már a megakasztás helyén éreztem, hogy egy szép torpedó küzd a horgomon. Szépen húzatta magát a mederig, de mivel a tímári ágba meder átalakítás történt ez a halam be is ment az akadóba. Édesapám a hátam mögött már jelezte, hogy ennek annyi. Meglazítottam a damilom és vártam egy pár percet. A damil ismét megfeszült, kiszabadult az akadó fogságából a szerelékem, így újra felvehettem a hallal a küzdelmet. Part előtt megpillantottam hatalmas, széles torpedó jellegű hátát és láttam, hogy egy igen szép példánnyal hozott össze a sors. Laci bácsi, a halőr pont akkor járt arra és mérlegeléskor ő sem gondolta volna, hogy már ilyen szépen benőttek az amurok. Elmondása alapján ez az eddigi legnagyobb, amit ő is látott a tóban. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

17,1kg-os csodaszép amur. 

 

Nagyon örültem ezeknek a korai halaknak, hogy ilyen hamar rátaláltak az etetésemre és a csalimra. Nem is kellett sokat várom 12 óra tájékán balos botomra egy intenzív, húzós kapás jelentkezett. Ez a halam szépen vontatta magát néha-néha bele bólintott. Éreztem, hogy egy jó hal van a horgomon. Parttól pár méterre már feljött és visszatört a mélybe, akkor már láttam, hogy egy szép tövessel van dolgom. Lassú fárasztást követően sikeresen szákoltuk. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

15,2kg-os töves. 

 

Ami aztán délután várt ránk, arra jómagam sem számítottam. Visszahelyeztem szerelékeimet, de már a másik botomon egy újabb kapásra lettem figyelmes. Könnyedén húzatta magát a part fele, melyből gondoltam, hogy egy újabb torpedó van a horgomon. Szokásos parti rohanásait kivédve sikeresen szákoltuk.

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

8,4kg-os amur.

 

Ezt követően Szepi, a tógazda is bejött hozzánk, mert Laci bácsi mondta neki, hogy a tímári ágba a fiatal, cfb-s srác megint rommá fogja magát. Megmutattuk neki is, hogy nincs itt semmi titok, ezzel a krémes, édes csalival sikerült behúzni a halakat. Erre ő is egy újabb kapásnak lett szemtanúja. Ismét egy szép tövest sikerült szákba terelni. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

Szép, egészséges tőponty. 

 

Nagyon jól érezzük magunkat, remek az idő, és intenzív halfárasztásoknak lehettünk részesei. Mind a két etetésünk olyan szinten beérett, hogy már szinte negyed óránként kapásom van. Egy újabb tövest sikerült szákba terelni, amin már nem is csodálkoztam. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

12,3kg-os gyönyörű töves. 

 

Már nagyon fogytán volt a csali készletem nem igazán készültem fel arra, hogy ennyi kapásom lesz, csupán 1-1,5kg oldódó CREAM DREAM-et vittem magammal. Fater jelezte is, hogy lassan elfogyunk. Mire ezt kimondta egy újabb rángatós, jellegzetes amurkapásra lettem figyelmes. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

9,5kg-os torpedó 

 

Úgy tűnik, hogy ellepték az etetésünket az amurok, mert ami most következett folyamatosan érkeztek az amurok. Ugyan nem túl nagy példányok, standard méterűek olyan 5-6kg-sak. Zsinórba a negyedik amur után már gondoltam, hogy ezt a krémes csalit feltakarítják az utolsó szemig. Végül a nagy számok törvénye alapján be-betévedt egy-egy termetesebb amur is. Mi sem igazolja ezt jobban, mint ez a csodás torpedó. 

 

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

11,7kg-os vaskos ezüst nyíl.

 

Reggel mikor elindultam még nem is sejtettem, hogy ilyen horgászatban lesz részem. Gondoltam és bíztam is csalimban, hogy tavasszal, ezzel az édes ízzel sikerül, majd egy pár termetesebb halat a szákba terelnem, de azt álmomban sem gondoltam, hogy 8 órás horgászatom során közel 20 db halat fogok. Minden sporthorgásztársamnak azt javaslom, hogy a tavaszi felmelegedő vizekre nyugodtan válasszák az édes íz világot, mert nagyon jól reagálnak rá a halak.  

 

Üdvözlettel: Ifj. Berregi Attila

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal