Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

Márciust írunk. A hőmérő higanyszála nappal már 10°C fok fölött van. A barátom hív, hogy menjünk el horgászni, mert megjöttek a CFB-s csalijai, ki szeretné próbálni őket. Sokáig nem kellett kérlelnie, így meg is beszéltük a szombati napot. A csalik tökéletesen működtek, ezért úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom a feederes újdonságokat.

Össze is állítottam egy kisebb csomagot az általam jónak vélt ízekből. A csalik néhány napon belül meg is érkeztek, a dobozban meglepetésemre 3 kis zacskó ajándék bojlit is találtam. Az első horgászat sajnos váratott magára egy picit, mert elfoglaltságaim miatt azon a hét végén nem jutottam el a vízpartra. A következő vasárnapot azonban már sikerült horgászattal töltenem. Egy barátommal és családjával mentünk el egy Bonyhád melletti tóra, a Böri-tóra 2017.03.26-án, ahol én még nem jártam. Az időjósok erős hidegfrontot és nagy szelet jósoltak erre a napra, ami be is jött nekik. A vízpartra érve vegyes érzelmek fogtak el egyrészt az időjárás, másrészt az ismeretlen víztest miatt. Gyors helyismereti felmérés után elfoglaltuk a horgászhelyeinket.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

 

Erre a napra két különböző íz világú etetéssel és csali kombinációval készültem. Az alapot a CFB Method mixe adta. Az egyik vonalat egy halasabb, „büdösebb„ íz világúra csináltam, így a Method mixhez csak egy kis 4 mm-es pelletet adtam, míg a másik egy gyümölcsösebb vonal lett, itt az alap etetőanyaghoz használtam egy kis Feeder Method aroma liquidet Full fruit ízesítésben.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

Halas method mix

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

Gyümölcsös-halas method mix

 

A csalik is így lettek kiválasztva. Az egyik oldalt a 10 mm-es friss főtt bojli képviselte Krill és Full liver ízben, 10 mm-es Red Army Ghost pop up-ul kombinálva, míg a másikat a 10 mm-es friss főtt bojli Birdfood ízben, hozzá 10 mm-es Sunshine és Green Beast Ghost pop up. A szerelékem mindkét esetben normál 35 grammos bordás etetőkosárból és 15 cm-es fonott előkéből állt.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

A nyerő csali kombinációk

 

A horgászatot 8 óra tájban kezdtem meg két feederbottal. Az egyik szereléket a parttól kb. 35 méterre a meder közepére dobtam be, míg a másikat a túlpartra, kb. tőlem 60 méterre egy bokor elé. Az első halra nem is kellett sokat várni. A jelentkező egy 2,3 kg-os pikkelyes bajuszos volt a meder közepéről, aki egy szem Birfood és egy szem Sunshine Ghost pop up-ra csábult el. Gyors fénykép, mérlegelés és mehetett is vissza éltető elemébe.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

 

Ezzel a kombinációval még a következő órában fogtam két hasonló méretű pontyot ugyancsak a meder közepéről, így a Sunshine lecserélése mellett döntöttem, esélyt adva a Green beast-nek is a bizonyításra. A másik boton felkínált Krill és Full Liver valamint Red Army pop up duók nem eredményeztek kapást, így a pop up elhagyása mellett döntöttem, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. A dupla Krill csalira egy ugyancsak 2 kilós forma ponty köszönt be.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

 

A Birdfood Green beast kombináció is meghozta az első kapást. A bot megemelése után éreztem, hogy egy termetesebb hallal van dolgom, ami így is lett. A szákolás és mérlegelés után egy 7,9 kg-os hibátlan tükröst tarthattam a kezemben néhány pillanat elejéig.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

 

A következő órákban csak a Krill és Full liver csali adott halat, így a gyümölcsös íz elhagyása mellett döntöttem. A gyakori kapások és a 2-3 kg közötti halak arra késztettek, hogy az egyik botomon megnöveltem a csali méretet és egy 20 mm-es Full liver oldódó bojlit raktam fel a szelektálás reményében, mivel a tóban találhatóak nagy testű pontyok és amurok is.

 

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

20 mm-es Full liver az előkén

 

Ez sajnos nem hozott változást, a halak mérete nem akart nőni. Szép lassan elérkeztünk a nap és egyben a horgászat végéhez is. 

Összegezve a napot elmondhatom, hogy a CFB termékei nagyon jól vizsgáztak, így előkelő helyre kerültek nálam a képzeletbeli „gyártói” listán. 20 db pontyot és 5 db kárászt sikerült fognom. Soha rosszabb horgászatot.

 

Üdvözlettel: Nagy Viktor

Carp Friend Baits Team- Barátságban a halakkal