A visszavágó

Elérkezett a pillanat, amit mindig nagyon várok, az ecsédi horgászat ideje. Május 20-án, utolsóként érkeztünk a tóra, a 2-es állást foglaltuk, amihez sok jó élményem nem fűződik, mivel amikor utoljára itt horgásztunk, szinte semmit sem fogtunk, ezért úgy gondoltam visszavágunk idén tavasszal. A beköltözés után radarozás, bójázás, majd a szerelékek elhelyezése következett.

 

A visszavágó

 

Az 1. botomat az elsüllyedt csónak alá raktam 4 méteres mélységben. A sekély vízbe én nem teszek bojlit, mivel sok a törpe a vízben, ezért itt tigrismogyoró volt a csalim és egy szem 10 mm-es Green Beast pop-up. Jól gondoltam, hogy ez a páros működni fog, mert a csali alig volt 20 percet a vízben és máris füstölős kapás jelentkezett. A hal visszafele tört a mélybe, de pár perc fárasztás után már megmutatta magát. Nem hittem a szememnek, egy fekete amúr amiből csak pár darab él a vízben. Nagy izgalommal mérlegeltem, a mérleg 29.2 kg-nál állt meg. fantasztikus érzés volt 1 ilyen halat a kezemben tartani, a mai napig libabőrös vagyok, ha rágondolok.

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

Újracsaliztam és visszavittem a szerelékemet a helyére. A többi botomat elszórva 10-17 méteres mélységekben helyeztem el és elkezdődött a várakozás. Erre a horgászatra A CFB család 4 fajta bojliját hoztam el: a favorit Green Beast, Black Jack, Krill ,Red Cell és ezeket kombináltam. Ezen a horgászaton a Black Jack bizonyult a legfogósabbnak, hóemberként felkínálva egy 50 centis kombi előkén. Azért jó a hosszú fluorocarbon előke, mert leengsdéskor nem tekeredik fel a főzsinórra és nagyon jó akadást biztosít. Ezt ez is bizonyítja, hogy az egy hét alatt halvesztésem nem volt.

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

Fogtam még a horgászat alatt pár szebb pontyot, de mind a Black Jack bojlira éhezett meg. Érdekes, hogy ez 1 hét alatt mindössze csak 2 botom működött a négyből, pedig próbáltam mindent és mindenféle bojlit variálni. A halak minden időszakban jöttek szinte nem lehetett kiszámítani, hogy mikor és honnan van kapás.

 

További képek a horgászatról:

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

A visszavágó

 

Balázs Jenő

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal