5 nap Merenyén

Március 7-én 12:30-kor érkeztem a Merenyei horgásztóra egy 5 napos pecára. Az első behúzást nem mi, hanem a traktor végezte el. Első napon É, ÉNY-i  szél volt jelen hidegfronti hatással. Amint lehetett megkezdtük a jónak vélt helyek megkeresését, a parttól körülbelül 200-230 között tettük le a bójáinkat pár centis iszap és a mélyebb iszap találkozásánál. Az egyik bójára Deep Sea World bójlit a másikra Red Cell bójlit etettem magmix és pellett kiséretében.

Az első kapásra nem kellett sokat várni rögtön a behúzás után jelentkezett. A fárasztás után kiderült, hogy nem akármi akadt a horgomra, hanem egy hibátlan 19kg-os tőponty szemelt ki magának.

 

5 nap Merenyén

 

Akkor már éreztem, hogy ez a peca jól indul. Az elkövetkező órákban sikerült még pár szép halat fognunk.

 

5 nap Merenyén

 

5 nap Merenyén

 

Az éjszakát alvással töltöttük, sajnos nem zavarta meg álmunkat a célközönség. Második napon is sikerült több szép halat fognunk, de a szél egyre csak erősebb lett.

 

5 nap Merenyén

 

5 nap Merenyén

 

5 nap Merenyén

 

5 nap Merenyén

 

Hamar észrevettem, hogy a popup-os szerelék hamarabb gazdára talál ezért mindegyik csalit hóember szerelékbe kínáltam fel. Harmadik nap hatalmas széllel köszöntött be, csónakmotor problémák miatt estig behúzni sem tudtunk a tarajos hullámok miatt. Hajnali 3 és 6 között sikerült fognunk pár halat a tükörvízből. Csütörtökön reggel megfordult a szél és enyhe Déli szél jelentkezett. A légmozgás változás nem érintette jól a halak kapókedvét nappal pár kapással megúsztuk és az éjszaka sem mutatott nagyobb eredményeket. Eljött a péntek a pakolás ideje ami a legnehezebb egy horgász számára. Eredményes túrát tudhatok magam mögött a 169,7kg-os össz fogásommal, 14 halammal, 12,12kg-os átlagsúllyal fejeztem be a horgászatot. Köszönöm Csaba a csalikat! Igazából nem tudok különbséget tenni, mert felváltva adták a halakat. Mindenkinek élményekben dús horgászatot kívánok!

 

5 nap Merenyén

 

Mészégető Máté

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal