96 óra az S2 tavon

Sárközi Sándor barátomat meghívtam egy közös pecára egy olyan tóra, ami még általam is ismeretlen volt. A Várpalota S2 bojlis tó az 1960-as évek elején egy mélyművelésű szénbányászat berobbantásával keletkezett. A bányató 26 hektáron rejti el kisebb, nagyobb harcosait. A helyfoglalásunkat Heiter István tógazda barátunkkal beszéltük le a tó déli részére a mélyvizes szakaszra.

Megérkezéskor gyorsan csónakba is szálltunk és elkezdtük feltérképezni az előttünk elterülő meder aljzatot. Nagyon sok iszapos részt találtunk, ezért elsődleges célunk a kemény részek felkutatása volt. 4 bóját helyeztünk el, kettőt a túlparton a nádfaltól 15m távolságra 1,7 m mélységben, kettőt pedig 3.3m mélységben.

 

96 óra az S2 tavon

Szerelékek a helyükön

 

Erre a túrára az egyik favorit csalimmal a RED ARMY-val készültem 24mm méretben, amivel etettem is.

 

96 óra az S2 tavon

CFB RED ARMY 24mm

 

Mikor minden a helyére került megosztottuk egymással tapasztalatainkat, élményeinket. Már a nap elkezdett lefelé nyugodni mikor a jelzőm komótos csipogására lettem figyelmes, azonnal csónakba pattantunk és az addig ismeretlen jelentkező után eredtünk.

 

96 óra az S2 tavon

12 kg Nádlakó a RED ARMY rabja lett

 

Az éjszaka előtt botjainkat frissítettük újra húztuk, lassan besötétedett, megegyeztünk elmegyünk pihenni és bíztunk az éjszakában. Álmunkból füstölős kapásra riadtunk késő éjszaka, ismét a túloldali nádfal működött.

 

96 óra az S2 tavon

10,50kg érdekes külsejű barátunk

 

Reggel frissítettük szerelékeinket és izgatottan vártuk a következő vendégünket, aki pont déli harangszóra érkezett Sanyikának.

 

96 óra az S2 tavon

12,80 kg ő sem tudott ellen állni a RED ARMY-nak

 

Naplemente előtt ismét megjött a várva várt kapás, de most a mélyvízből érkezett torpedó személyében.

 

96 óra az S2 tavon

 

Utolsó előtti éjszakán a halak nem voltak kapó kedvükben. Reggel mikor felkeltünk arra a következtetésre jutottunk, hogy a szerelékeinket a bójától 10m-re helyezzük el. Nem is kellett sokat várnunk délután folyamán kávézás közben megszólalt ismét az a bizonyos hang amire vártunk pí-pí-pí-pííííííííííííííííííííííí…

 

96 óra az S2 tavon

11.30 kg brutál erős töves

 

Besötédedés után nemsokkal újabb jelentkező érkezett ismét a mély részről 40 perc fárasztás után Sanyika újabb rekordját tarthatta a kezében hosszú fárasztás után.

 

96 óra az S2 tavon

12.90kg Rakéta

 

Újrahúzás után 2 órával ismét egy bajszos barátunk érkezett

 

96 óra az S2 tavon

12kg Egyedi volt ő is az első horog a miénk volt

 

Reggel szomorúan, de örömmel tele pakoltunk össze, megbeszéltük jövőre visszatérünk!

Ezutón is köszönünk mindent Heiter István barátunknak!

 

Belancsics Márk

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal