Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva

Július első hétvégéjén sikerült egy üres helyet találni Bontovára, a Fűzfás állásra. Július 3-án vasárnap reggel öt órakor el is indultunk egy barátommal és két kisfiával. Fél hét magasságában érkeztünk meg a tóra. A beszámolók alapján sikeres horgászatra számíthattunk, mert minden állásról fogásokról kaptunk híreket.

 

Hét óra körül foglaltuk el a horgászhelyünket. Gyors kipakolás után jött az első hidegzuhany. Otthon maradtak a Ghost pop-upok. A napok óta tervezgetett stratégiának így lőttek. Pár perc gondolkodás után arra az elhatározásra jutottam, hogy az egyik botommal húzós horgászatot fogok folytatni, mert egy korábbi horgászatról maradt nálam több féle pellet, illetve 20 mm-es oldódó Red Army.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...Pellet mix...

 

Felcsalizás után helyére is került a szerelék, a szemközti oldalon egy bedőlt száraz fa tövébe. Az első kapásra nem kellett sokat várni. Alig hogy végeztem a method mix bekeverésével, egy maszatolós kapásra emeltem rá. A fárasztás végén egy szép tőpontyot sikerült szákba terelni.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...5,72 kg-os pikkelyes...

 

A felszerelés ismét a helyére került. A másik botomat is sikerült felcsalizni. Itt a horogelőkére két szem 10 mm-es főtt Black Jack bojli került. Etetőanyagnak a CFB halas method mixét használtam, amit Feeder Method aroma liquiddel locsoltam meg Full fruit ízben. A szereléket egy a mederben jól látható tuskó mellé dobtam.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...A meghorgászott területek...

 

Nem telt el fél óra és újabb jelentkező akadt a Red Armyra, de sajnos lemaradt az akadó miatt. A csali frissítése után csónakba ültünk és elindultunk, hogy a golyó ismételten a helyére kerüljön. Nem haladtunk 30 métert, amikor a barátom 7 éves kisfia kiabált, hogy kapás van a dupla Black Jack-es szerelékemen. Partraszállás után átvettem a botot. Ekkorra a hal már átment édesapja 3 szereléke alatt, így a meredek parton egyensúlyozva átfűztem botomat a rod pod alatt. Egy közel tíz perces fárasztás után sikerült a halat megszákolni. Mérlegelésnél 7,5 kg-on állt meg a mutató. Ekkor jött a következő hideg zuhany. Egy szerencsétlen mozdulat következtében eltörött a harmadik bottag a rezgőspicc illesztésénél. Egy órás töprengés után úgy döntöttem, hogy minden mindegy alapon harcba állítom a kedvenc feederemet. Levágtam a törött részt, felcsaliztam és bedobtam a tuskó előtti területre. Egy óra elteltével egy húzós kapásra emeltem rá. A tettes egy 3 kilogrammos forma ponty volt, ami két szem 10 mm-es főtt Krill bojlira csábult el.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...Papagájszájú...

 

Azt mondják, hogy a puding próbája az evés, így úgy döntöttem, hogy a következő csalizásra 24 mm-es oldódó bojlit rakok fel Full fruit ízben.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...Full fruit a hajszálelőkén...


Nem telt el fél óra és el is tekerte a botot az első jelentkező. Ráemelés után éreztem, hogy egy szép hallal van dolgom. Szerencsére az elsősegélyben részesített botom is szépen állta a próbát és így egy 15 perces kemény fárasztás után sikerült bölcsőbe fektetni a gyönyörű pontyot.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...Akcióban a javított bot...


Mérlegelés után a nap halát tartottam a kezemben, melynek pontos súlya 9,02 kg volt.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...Hatalmas farokúszó…

 

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
…és tulajdonosa...

 

Újra csalizásnál ismételten a Full fruit mellett döntöttem és a szerelék ment is a helyére. A következő kapásra újfent nem kellett sokat várnom. Ez a hal is a 24 mm-es oldódó gyümölcsös csodára vetett szemet. Egy tíz perces fárasztás után egy harcias pontyot tarthattam kezemben, melynek súlya 6,05 kg volt.

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva
...A nap utolsó hala...

 

A Red Army mellett kitartottam egész nap, de sajnos nem adott több halat. Elérkeztünk a nap, így a horgászat végéhez is. Elmondhatom, hogy egy fordulatos, eseménydús 12 órát tudhattam magam mögött. Remélem, hogy mielőbb visszatérhetek erre a tóra, de akkor már nem hagyom otthon a Ghost pop up golyókat.
Ismételten köszönöm szépen Csabi a remek minőségű csalikat és etető anyagot. Sikeres horgászatot kívánok mindenkinek.Üdvözlettel:
Nagy Viktor

Carp Friend Baits Team- Barátságban a halakkal