Kiskorpádi forróság

Tavaly horgásztunk már édesapámmal a Kiskorpádi Szigetes tavon, a horgászat alatt annyira megtetszett nekünk a tó kiváló halállománya, gyönyörű környezete, hogy már akkor tudtuk, hogy jövőre is tiszteletünket tesszük. Nagy reményeket fűztem a második „Koiország”-i horgászathoz és bizakodtam abban, hogy sikerül a szákba terelni pár méretes Koit.


A tóhoz szombat reggel július 22-én esőben érkeztünk meg. Megvártuk, hogy elálljon az eső és már pakoltunk is a csónakba, ugyanis a tó leghátsó állását sikerült lefoglalni a 8 as helyet.
kep1

... Készülődés ...A horgászat elején elhatároztam, hogy egy számomra még eddig ismeretlen "új" előketípust fogok kipróbálni a Horton riget. Erre az előkére a számomra favoritnak tartott Deep Sea World bojlit raktam, a másik horogelőkém egy D rig volt, amire egy szem 15mm-es Birdfood pop up bojli került.

kep2

... Csalizás megtörtént ...

A Deep Sea World bojlira hamar érkeztek a jelentkezők,de halvesztés halvesztést követett ez eléggé elszomorító volt számomra. A bölcső a 2. napig szárazon maradt.

bolcso... Első jelentkezőre várva ...

Hétfőn úgy döntöttem, hogy nem adok több lehetőséget a Horton rignek, így visszatértem a jól bevált egyszerű zsugorcsöves előkémhez, valamint a Deep Sea World bojlit kibalanszíroztam egy pop-uppal. A D riges végszerelékemet nem bántottam.

csali... Újabb remény ...

Amint felkerült a zsugorcsöves előke kevesebb halvesztésem lett, sőt sikerült is megfognom a túra első halát.

hal1... Egy szép tükrös ...

Ezt követően sikerült több halat is a szákba terelnem, a Deep Sea World bojlinak és a Birdfood Pop Up-nak köszönhetően a halak nem tudtak ellenállni a csábításnak.

hal2... A túra első Koi pontya ...

Elérkezett a kedd délután elkezdtünk összepakolni. Pakolás közben egy gyenge ejtős kapásra lettem figyelmes. A parthoz közeledve amikor először megláttam a halat, csak annyit láttam, hogy egy Koi pontyot sikerült akasztanom, aminek már akkor nagyon megörültem. Fárasztás közben többször is meglevegőztettem és már akkor biztos voltam abban, hogy "Csőrike" akadt a horgomra.

hal3... Csőrike is engedett a csábításnak ...

Ez a Koi ponty méltó zárása volt ennek a túrának. Ez a túra számomra egy jó leckeként is felfogható, hiszen itt jöttem rá arra, hogy egy eddig jól bevált végszereléket csak indokolt esetben szabad változtatni. Mint tavaly, itt is azzal zárnám a beszámolómat, hogy: Jövőre is jövünk "Koiország"!

 

Üdvözlettel:
Patak Bence

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal