A horgászok terveznek,de végül a pontyok döntenek

Sok horgász fejében megfordul az a kérdés,hogy mennyi ideig érdemes kedvenc csalijaival próbálkozni és mikor kívánja a helyzet úgy ,hogy váltani kell. Ezúton szeretném megosztani a 3 napos túránk tapasztalatait veletek. Barátokkal sikerült május 11-14 ig egy franciaországi kb 15 hektáros tóra eljutni. A helyi horgászok elmondásai alapján majdnem mindig csak az édes jellegű bojlival lehet halat fogni a tavon.

Ekkor egyből a Cream Dream és Full Fruit csalik mellett döntöttem, bár a Red Army és Deep Sea World nélkül a „soha sehova elv alapján“ nem volt kérdéses hogy jönnek ők is velem.

2

Gyors kipakolás után marker úszó segítségével felmértük a terepet, és a 80-90 méterre levő túlparttól mintegy 4-5 méterre kemény talajt találtunk,ezt a területet horgásztam meg a túra alatt.Az etető hajó használata engedélyezett a tavon,de mi pár behúzás után, átváltottunk dobós pecára. Az orsó dobjára Korda Subline 0.30mm-es zsinór került megtoldva egy 0.30-0.50mm re vastagodó Tapered előtét zsinórral. Előkének egy 20 cm-es fonott zsinórt kötöttem egy 6-os Cap R Us Longshank Nailer horoggal. Az etetésemet egy kevés kendermag,bojli ,pellett alkotta. Az első 24 óra nagyjából eseménytelenül telt el. Ekkor gondolkoztam el rajta hogy változtassak e valamit,vagy tartsak ki a már említett bojlik mellet. Mivel a tavon 3 bot is engedélyezett, ezért volt lehetőségem kísérletezni ( bojli méret,pasztázva,hóember,előke hossz). Közben a gyönyörű májusi idő , borongós októberire változott. Az első halamat egy 22mm-es Halibut pellet Full Fruit kombóval fogtam aminek nagyon örültem.

2

Tovább kutakodva a táskámban találtam kb. fél kg 20mm-es Red Cellt a múltkori horgászatból megmaradva. Ekkor megváltozott minden. Az újra csalizást követően kb 1 óra múlva füstölős kapásra lettem figyelmes és bevágás után kb 20 perces fárasztást követően tudtuk megszákolni ezt az erőtől duzzadó 17kg-os tokhalat. Nagyon boldog voltam,hogy egy ilyen halat tarthatok a kezemben. A csali 20mm Red Cell Squid pop uppal könnyítve.

3

Újradobás után 1 órával ismét a Red Cell-lel csalizott botom orsója visított fel: Pííííííí!!! Az akasztás pillanatában már éreztem hogy ez is a tó nagyobb példányaiból lesz és pár brutális kirohanás után horgásztársam segítségével sikerült megszákolni ezt a szép 17 kg tükröst,ami egyéni rekordom lett.

4

Nem telt el fél óra és ismét a Red Cell-nek nem tudott ellenállni ez a 15kg-os tükrös.

5

Nem sokra rá jött még egy 15kg körüli potyka, valamint egy szebb hal a szákolás pillanatában meglógott,ugyancsak a Red Cell-re jött. Öröm leírhatatlan volt!

7

A 3.nap ismét eseménytelenül telt el és már pakolhattunk is össze. A túra alatt a törpeharcsák igen megnehezítették a dolgunkat,volt hogy a dupla 22mm-es Halibut pelletet fél óra alatt ledarálták. A 4 favorit csalim egyike se adott ezúttal halat.
Ez a peca is igazolta, hogy nem űlhetünk a fenekünkön egész végig és várhatjuk a csodát. Azért tenni kell, próbálkozni, variálni.
Itt szeretném megköszönni Csabának az évek óta nagyon jó és kiváló CFB termékeket.
Valamint Józsinak és Pityesznek a felejthetetlen 3 napot.

Üdvözlettel:
Budás Péter

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal