Parádé a hajrában

Augusztus 23-án, szerda délelőtt 9 órakor indultunk el a megpakolt autóval, az utunk a Nagykállói horgásztóra vezetett. Egy baráti társasággal mentünk, mindig tartunk a csapatok között egy háziversenyt, ahol az 5 legnagyobb hal számít. A háziverseny izgalmasan zajlott, erről fogok beszámolni most nektek….

11 órakor érkeztünk meg a partra, ahol a kettes bojlis állást foglalhattuk el apával. Kipakolás után, egyből vízre szálltam és próbáltam minél ígéretesebb helyeket keresni a végszerelékeknek…. A botjaim 2 órakor már élesítve voltak.

 

Parádé a hajrában

 

A taktikám az volt, hogy csak koncentrált etetést hoztam létre, botonként 10-15 szem bojlit szórtam és egy marék tigrismogyorót. A kapásjelzőink az első 2 nap csendben maradtak, amíg az egyik csapat már meg is fogta az 5 halát.

 

Parádé a hajrában

Sem a Deep sea world, sem a Monsterfish, de még a Fullfish sem kellett  a ponytoknak

 

3. nap reggelén meg lett az első halam egy gyönyörű koiponty, egy 24mm es DSW bojlit húzott el.

 

Parádé a hajrában

 

De a harmadik nap sem szólalt meg többet a jelzőm…

Az esti frissítés közben gondolkoztam, mit változassak, hogy legyen beleszólásom a versenybe

 

Parádé a hajrában

 

Napfelkelténél, már a vízen voltam, és csináltam egy nagyobb tigrismogyorós etetést, és csalinak egy 20mm es Hot Bird bojlit Natur pop uppal könnyítettem ki, majd közvetlenül a égszerelék köré szórtam két marék golyót. Ennek meg is lett az eredménye, mert 2 órával a behúzás után meg is jött az első jelentkező a változtatott taktikámra.

 

Parádé a hajrában

 

Ahogy visszahúztam azt a botot, nem telt el egy óra és ismét fütyült a jelzőm…

 

Parádé a hajrában

 

Miután visszakerült a végszerelék a helyére, átmentünk a barátainkhoz ebédelni

 

Parádé a hajrában

 

A délután többet nem kellett futnom a botokhoz, kezdtem elkeseredni, hogy ez a 2 ponty csak potyára beesett. Hétkor ráfrissítettem az összes botra, és mindent felraktam egy lapra. Minden botra megcsináltam a tigrismogyis etetést és a Hot Bird+ Natur pop upp hóembert fűztem fel a hajszálra….

 

Parádé a hajrában

 

Bejött! Az éjszaka folyamán óránként fogtuk a halat

A sötétben megfogtuk az 5 halat nagyon gyorsan, és az összes eddigi pontyot le tudtuk cserélni! A legkisebb halunk 13,60 volt.

 

Parádé a hajrában

 

Összesen 71,5 kg volt az 5 halunk, ami 14 feletti átlagot jelent. Megérte kockáztatni, mert az utolsó 16 órában fogott halainkkal mi kaptuk meg a végén a vándorkupát. Az utolsó éjszaka nagyon munkás volt, de megérte. Köszönöm Csabinak ezt a remek csalit amivel sikerült elérnünk ezt az eredményt!!

 

Patak Bence

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal