Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Sziasztok! Rólam nagyvonalakban ,csak annyit,hogy 8 éve „fertőzött” meg a főnöknőm,egyben barátnőm a horgászat szenvedélyével és 5 évvel ezelőtt együtt merültünk bele a bojlizás rejtelmeibe és vált szenvedélyemmé,mert azóta most már zömében önállóan, egyedül kergetem a nagyobb testű pontyokat, kisebb bojlis vizeken .

Idén úgy éreztem,hogy készen állok „szembenézni” Merenyével, kipróbálni magam ezen a csodálatos,  nagy vízterületen, így egyik horgász ismerősömmel aug.28-ra terveztünk egy rövid,4 napos túrát,amit nagy izgalommal vártam ,meg egyben lehetőségem adódott hogy megejtsem második horgászatom,ismerkedésem a Csaba által kapott CFB csalikkal.

Hétfőn,dél körül érkeztem meg Merenyére, a társam  1 órás késésben volt,így gyors jegyváltás után megkerestem a foglalt helyünket,addig is kipakoltam,előkészítettem a cuccaimat. Megérkezése után, egy kis taktikai megbeszélést követően,tapasztalat hiányában rá hagyatkoztam az előttünk lévő terület feltérképezésében. Egy bóját raktunk le kb. 240 m-re,amit 3-3 bottal horgásztunk,én balra a bójától .Külön etetést alkalmaztunk,én lehetőségeimhez mérten, botonként,csak pár marék bojlival ,meg hallibut pellettel etettem. Már esteledett mire minden szerelék a helyén volt .

Nálam az első éjszaka csíppanás nélkül telt el,de kedd reggel nyolc óra körül egy ejtős kapással jelentkezett az első hal, dupla Full Fish 24mm-es bojlival csalizott botomra ,de bánatomra leakadt. Úgy éreztem változtatnom kell a hosszú előke hosszán,meg az etetésen,most már főtt kukorica és,tigrismogyi keverékét is szórtam a bója vonalában. Újra húztam és türelmesen vártam.

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Kapásra várva…

 

Délután 5 körül, végre megtört a csend, a jobboldali jelzőm csipogására lettem figyelmes,folyamatos ejtős kapással jelentkezett egy érdeklődő a CFB Red Army 24mm bojlira ,amit Cream Dream popuppal könnyítettem ki. Izgatottan tekertem utána,majd emeltem rá, egy gyors ima, csak le ne akadjon,az ejtős kapás nem tartozik a kedvenceim közé,de éreztem, megvan. Kíméletes fárasztás után,máris kezemben tarthattam első merenyei halam…(biztos csuklott az,aki ilyet tett szegény hal farokúszójával)

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Nagy volt az öröm…17.20 kg-os tükrös…RedArmy 24mm+ CreamDream popup

 

Közben nálam ment az agyalás ezerrel,mert a társam már a negyedik halát fárasztotta, így próbáltam mindent bevetni , mert halat akartam fogni. Az esti behúzást követően, éjfél körül a távjelzőm hangja ébresztett. Fárasztás közben éreztem,hogy ő sem egy kis példány . Mikor megpillantottam,már tudtam,hogy megvan,amiről csak reménykedni mertem,hogy Merenye megajándékoz: egy gyönyörű,  pocakos 21.80 kg-os tükröst simogathattam meg ( nem Cfb csalival fogtam) .

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Életem harmadik 20+os szépsége…

 

Szerda reggel, újult erővel és elengedve a versenyszellemet,ami kialakult nálam a társammal szemben, tovább folytattam próbálgatásom,ismerkedésem a CFB csalikkal,mert  bíztam bennük. De az időjárás közbeszólt, betört a melegfront, az északi szél átfordult déli széllé,nem sok jóval kecsegtetve. Több, mint 24 órán keresztül egy-két dévéren kívül,nem sikerült horogra csalni pocakos barátainkat.

Csütörtökön, egyben utolsó napunkon, délután újra feltámadt az északi szél,meg hidegfront jövetelét ígértek hétvégére a meteorológusok, még egy kis reményt adva…

Készültünk az esti behúzáshoz, néztem, hogy milyen CFB bojlival csalizhatnék, az első megérzéseimre hallgattam, választásom a Red Cell bojlira esett,amit még nem próbáltam, még külön horogelőkét is kötöttem.

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Dupla Red Cell 20mm…bevetésre készen

 

A második szerelékemre Red Army 24mm , a harmadikra popuppal kikönnyített Red”Beast”Liver 24mm-es bojli került. Behúzást követően reményekkel teli vártam az utolsó éjszakát.

Éjjel 3 körül ébresztett a kapásjelzőm, gyorsan ki is pattantam a sátorból, a jobb oldali Red Cell-el csalizott botomat komótosan húzta valami,ráemelés után már fáraszthattam is ,jó erőben volt a hal, nagyon húzott balra,utána meg jobbra,közben megszólalt egy csíppanással a balos botom kapásjelzője, látom a swinger már lent,már tudtam,hogy összeszedte a zsinórt. A horgásztársam visszaaludt,hiába szólítottam, így próbáltam egyedül megoldani a helyzetet,fárasztás közben odakészítve a merítőt,világítást. Kb.20 perces fárasztás után meg is merítettem,de kiemelni már nem tudtam,mert a balos botom zsinórja rá volt tekeredve az ólomra,a végszerelék meg bent a bójánál,sikerült valahogy óvatosan  kiakasztani a horgot a hal szájából,de már erőm nem volt kiemelni a vízből és elvinni a bölcsőig,itt már kellett a segítség,gondoltam már épp eleget aludt a társam,így elkiabáltam magam. Adrenalin az egekbe, mert újra sikerült fognom egy darabosabb tükörpontyot, a mérleg nyelve 17.30 kg-ot mutatott.

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Jól megizzasztott… Red Cell  rajongó …17.30 kg

 

Gyors fotózás és visszaengedés után,még várt rám a nagy gubanc kioldása, a bent lévő zsinórból ki kellett vágni egy darabot és összekötni  ,így továbbra is ott pihent a balos botom szereléke a helyén. Most már boldogan feküdtem vissza.

Reggel 8 körül épp a kávémat kortyolgattam,mikor ejtős kapással jelentkezett egy újabb látogató,pont a balos botomra. Ennél jobbat már nem is kívánhattam magamnak,így a túra végére, egy újabb tükrös, egyben a túrám legkisebb hala, 11.80 kg, neki a Red”Beast”Liver bojli tetszett meg.

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

A kis tömzsi …Red”Beast”Liver 24 mm

 

Még egy utolsó behúzás, mielőtt neki álltunk volna pakolni,sajnos már menni kellett haza,de még búcsúzóul kaptam egy szép kárászt,aki megküzdött egy 24mm-es Red”Beast”Liver bojlival.

 

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Búcsú kárászom..

 

Végezetül elmondhatóm, hogy az első Merenyei túrám a CFB csalikkal, a lehetőségeimhez mérten egész jól sikerült: 4nap,4 db gyönyörű tükörponty, és a  CFB bűvös Redjei (Army,Cell,Liver) ,amiknek köszönhetem,hogy hozzá segítettek ezen élmények átéléséhez.

Köszönöm Merenye, még visszatérek !!!

És köszönöm Horváth Csabának a kiváló csalikat és hogy a CFB csapatához tartozhatok!!!

 

Gilyén Zita

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal