Az őszi Préri

Barátaimmal való szokásos őszi, szeptember végi horgásztúránk helyszínéül a Dömsöd közelében található Préri horgásztóra esett a választásunk. Ezúttal az időjárás teljes mértékben optimális volt horgászat szempontjából.

Horgászvizeink hőmérséklete ilyenkor már csökken, ezért ennek megfelelően próbáltam meg összeállítani a két napos horgászatra a legeredményesebbnek gondolt etetőanyag és csalikombinációkat. Red Army Method Mixhez kevertem hozzá CFB Feeder Pelletet, melyet az összekeverés előtt meglocsoltam a CFB kínálatában megtalálható nagyon intenzív folyékony hal kivonattal.

 

Az őszi Préri

 

A horgászat során végig jól működött ez a kombináció, szinte megállás nélkül sikerült fognom a halakat, nem egyszer dupla kapással kellett megküzdenem.

 

Az őszi Préri

 

Az utóbbi időben nagyon megkedveltem a ghost csalik közül a 8 mm-es CFB Birdfood Ghost Popup-ot, amit ezúttal is előszeretettel kínáltam csalitüskén a halaknak.

 

Az őszi Préri

 

Az őszi Préri

 

A keszeg félék is nagyon szeretik a ghost csalikat, ennek köszönhetően a Birdfood Ghost Popup-pal most is sikerült 8-10 dévért fognom.

 

Az őszi Préri

 

Emellett a másik legtöbbet használt csalim horgászatom során a szintén 8 mm-es CFB Sunshine Ghost Popup volt, amivel a pontyok mellett több szép amúrt is sikerült szákba terelnem.

 

Az őszi Préri

 

Ez a két nap, amit sikerült vízparton töltenem a CFB termékeknek köszönhetően nagyon mozgalmasra sikerült. Az általam fogott pontyok, amúrok átlagsúlya 5-6 kg volt.

 

Az őszi Préri

 

Az őszi Préri

 

Romhányi Tamás 

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal