Minden jó, ha a vége jó!

Immár mondhatom hagyománnyá vált, hogy minden évben néhány pecát a Hegyközcsatári víztárózóra tervezünk. Ezt a tavat nagyon szeretjük, mert bármikor képes meglepetést okozni, egészséges és harcos halakkal, vagy pedig éppen egy gyönyörű naplementével. Idén szeptember végén nagy reményekkel érkeztünk, idei utolsó Hegyközcsatári horgászatunkra. Melós pecától az elégedett örömkiáltásig minden benne volt.

Leggyakrabban, sajnos, csak 72 óránk jut Hegyközcsatárra. Nem volt ez másként ez alkalommal sem. Szeptember 25 és 28-ika között, napos szép őszi időben kezdtük meg a horgászatot, kora délután.

Kipakolás és sorshúzást követően boja bal oldalára térképezhettem fel. A terep felmérése után, úgy döntöttem, az etetést körülbelül 100 méterre a parttól helyezem el.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Ez alkalommal is, mint mindig, a CFB palettáján található termékek közül válogattam. Ez alkalommal csalizni 20mm és 24mm-és Deep Sea World, Black Jack, Cream Dream, Full Fish és Ria Ria Hungaria bojlikat használtam. Az etetésben ezek a bojlik körülbelül 1/3 részben kerültek, 1/3 rész 24mm-es Hybrid bojlival és 22mm-es Halibut Pellettel kiegészítve. A peca első 36 órájában 5kg tigrismogyóróból, kenderből és repcéből álló magkeveréket is berakétáztam. Az etetésre szánt bojli és pelet keveréket Carp stimulate liquiddel locsoltam és Red Army etetőanyaggal paníroztam.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Érkezésünk után másfél órával füstölős kapással jelentkezett be 24mm-es Full Fishre egy szép nyúrga. Mosollyal az arcomon arra gondoltam, ez jobban nem is kezdődhetne.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

A napi három etetés ellenére, aztán 36 órán keresztül, csak a horgászt sikerült megfelelően szórakoztatni (etetni/itatni), viccesen az egyik horgászbarátom azt mondta, hogy jó kapáshoz először a horgásznak kell jól laknia.

Egy álmatlan éjszakát követően, arra jutottam, talán jó lenne elővenni a tarisznya mélyéről, az idén általam annyira hanyagolt, de már sokszor pecamentős Black Jack-et. Hajnalban, az etetés után, fel is pakoltam egy 20mm-est. Pár órán belül mit ad Isten, a Black Jackes a botomra lesz kapásom. 

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Déli etetés után, csak ötödjére sikerült oda helyeznem a csalit, ahová akartam és ezután mosolyogva mondtam a kollégának, figyeld meg a következő kapásom erre a botra lesz, a csali ismét ugyanaz a Black Jack volt. Nem egészen két órán belül, elsült az egyik botom, na melyik? Hát azt amelyiket pár órával hamarabb megjelöltem. Megemelve a botot, tudtam hogy nem mindennapi ellenféllel van dolgom. Az első pár percben szinte rátekerni sem tudtam, olyan erővel és intenzitással húzott a potyesz. Ahogy teltek a percek és nőtt bennem az adrenalin, úgy nézet ki fáradni nem akar, amikor egy picit kevésbe intenzíven húzott mindig rátekertem, lassan közeledett a part felé, de az ereje egyáltalán nem fogyott. Húsz perc elteltével, muszáj volt kezet váltsak mert az alkarom bedurrant de ő még mindig ugyanazzal az erővel húzott, úgy nézet ki véget nem érő harcot vívunk, az volt a kérdés, ki kerül ki győztesen. Az apró komótos bólogatásokból tudtam méretes példánnyal van dolgom. Aztán körülbelül fél óra múlva a csata véget ért, és a kolléga megmerítette. Még akkor sem tudtam felmérni mekkora, a pontybölcsőhöz érve azonban felszakadt belőlem: „Megvan, ez azzzz!!!” A mérleg nyelve 29,1kg-ig kúszott fel, ami számomra egyéni rekord és mint kicsivel később kiderült tórekord is egyben.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Koccintottunk rá egyet, de a pálinka számomra nem volt gyógyszer, mert még háromnegyed óra múlva is remegtem. Az este folyamán még jött két kispajtás Ria Ria Hungáriára, de ez már nem igazán számított.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Természetesen minden hal visszanyerte a szabadságát.

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

Szeretném megköszönni Csabinak a csalikat, amelyek egy életre szóló emlékkel ajándékoztak meg.

 

Dudás Imre

Carp Friend Baits Team Románia - Barátságban a halakkal