Januári ajándék

 Az idei szezonban a tél még nem mutatta ki foga fehérjét, így eshetett meg az, hogy 2018.01.06-án, szombaton az ország nagy része - köztük én sem - a süllőket és csukákat, hanem a pontyokat vettem üldözőbe. Erre a feederezésre a bajai Warali-tó szolgált helyül.

A vízpartra reggel 7 óra után érkeztem meg két barátommal. A tó hivatalosan csak 8 órától lett volna nyitva, de az egyre növekvő létszám miatt Pista bácsi fél 8-kor kinyitotta a kaput. A tó hátsó felében foglaltunk helyet.

 

Januári ajándék


Az előzőleges információ gyűjtés alapján kétféle method mixet kevertem be. Az egyik az egy édeskés halas etetőanyag volt, ami Full fish névre hallgat, míg a másik egy teljesen intenzív gyümölcsös íz világú, a Red berry.
http://www.cfb-shop.hu/METHOD-MIXEK-1kg

 

Januári ajándék

 

A csalikat is a két különböző íz világhoz igazítottam, így az egyik végszerelékre egy szem 10 mm-es Green beast Ghost pop up került, míg a másik végszerelékre egy szem 10 mm-es Flou Ghost pop up-ot fűztem Squid ízben.
http://www.cfb-shop.hu/CFB-GHOST-FLUO-PopUp
http://www.cfb-shop.hu/CFB-GHOST-PopUp

 

Januári ajándék

 

A szerelékem mindkét esetben egy-egy 35 grammos method feeder kosárból és egy-egy 10 cm-es 0,07-es csalitüskés fonott előkéből állt, 12-es horgokkal.

 

Januári ajándék

Januári ajándék

 

A horgászatot 8 óra után nem sokkal kezdtem meg. Az első halra alig kellett egy órát várnom. Egy nagyon szép húzásra emeltem rá. A küzdelem nem sikerült túl hosszúra. A zsinór végéről egy alig több, mint kilós bajuszos nézett vissza rám. Örömöm határtalan volt. Kezemben tarthattam az év első pontyát és mindezt január elején. A kis tükrös a Full fish - Squid fluo ghost pop up duóra csábult el.

 

Januári ajándék

 

A gyorsan jött hal bizakodásra adott okot. Ez sajnos alaptalan volt, mert hosszú kapástalan időszak következett. Ez alatt az időszak alatt szinte minden kombinációt kipróbáltam, ami rendelkezésemre állt, de halig nem jutottam el. Dél körül egy húzd meg, ereszd meg kapásra emeltem rá. Az ellenállás most egy kicsit nagyobb volt, mint az első jelentkező esetében. A fárasztás során a tettes viselkedéséből én semmiképp sem pontyra gyanakodtam, mintsem inkább süllőre, de ez örök rejtély marad, mert a parttól úgy 15 méterre ellenfelem lerázta magát a kis horogról.

 

Januári ajándék

 

A szerelék visszakerült a vízbe, a szemközti part elé. Nem sokkal ez után egy szép kapásra emeltem rá. A hal nem mutatott semmi ellenállást, csak húzatta magát a víz tetején. A szákolás után csodálkozva láttam, hogy egy közel két és fél kilós ponty van a horgon. A fényképezkedés alatt tért magához, mert itt nagyobb küzdelem bontakozott ki, mint az előbb, amikor még a vízben tartózkodott.

 

Januári ajándék


Elérkeztünk a horgászat végéhez. Pakolás közben volt még egy kapásom, ami nem akadt meg.
Ezen a napon csak a Full fish method mix adott halat a 10 mm-es Squid fluo ghost pop up csalival.

 

Januári ajándék

 

Nem vagyok elégedetlen. Sikerült halat fogni, ami a célom volt. Tavasszal visszatérek erre a vízre és akkor remélem, hogy egy halakban bővelkedőbb horgászatról számolhatok majd be.
Köszönöm szépen Horváth Csabának a remek minőségű csalikat és etető anyagokat. Sikeres horgászatot kívánok minden sporttársamnak.

Fényképezte: Karalyos Sándor

 

Carp Friend Baits Team- Barátságban a halakkal