Jól sikerült évnyitó horgászat

Sajnos a Duna vízállása nem kedvez a pergetésnek, úgy döntöttem, azért így sem mondok le a horgászatról, összekészítettem, leporolgattam a tavi feederes felszerelésemet, és kiültem két órára pontyozni egyet. Ekkor még nem is sejtettem, hogy mennyire mozgalmas horgászatban lesz részem ebben a rövid kis időben így január utolsó napjainak egyikén. Az ilyenkor szokásoshoz képest enyhébb időjárásnak köszönhetően a víz teljesen jégmentes volt Pakson, ezért szabadon választhattam helyet magamnak a tóparton.

A horgászatomra ezúttal a CFB 2018-as újdonságai közül a Full Liver Method Mixet vittem magammal és persze emellett a hideg vizekben általam leggyakrabban használt CFB Red Army Method Mixet.

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

Az egyik botomon bordás kosárba CFB Red Army Method Mixet tölöttem, a csalitüskére pedig szintén egy 2018-as újdonságot, a 7 mm-es CFB Ghost Fluo Popup-ot tettem SunshineB ízesítésben. Alkalmanént a horogra tűztem egy-két csontit is, gondolván a hideg vízben az élő csali segít horogra csalnia pontyokat.

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

A másik botomat szintén bordás kosárral szereltem, amibe mint már említettem is az új, CFB Full Liver Method mixet töltöttem. Itt csontit nem tűztem a horogra, a csalitüsén az egyik kedvencemet, a 8 mm-es Birdfood névre hallgató, barackos, mézes ízesítésű CFB Ghost Popup-ot, vagy pedig a fent már említett 7 mm-es CFB Ghos Fluo Popup SunshineB-t.

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

A halak szerencsére kapókedvükben voltak, az általam tervezett taktika jól működött, így mindegyik kombinációval sikerült a halfogás

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

Jól sikerült évnyitó horgászat

 

Aki még nem használta, nem ismeri a Full Liver Method Mixet, annak fokozottan ajánlom az amúgy is jól bevált taktikát, ami a víz hozzáadását illeti. Itt különös figyelemmel kell alkalmazni a fokozatosság elvét a megfelelő állag elérése érdekében, ugyanis lényegesen kevesebb folyadék hozzáadása szükséges, a többi method kajához képest.

 

A téli hideg víz ellenére 7 kapást sikerült összehoznom kb. két óra alatt, amiből 6 halat partra is tudtam terelni egy-egy fénykép elkészítés erejéig.

 

A CFB termékeinek köszönhetően ismét egy mozgalmas horgászatot tudhatok magam mögött.

 

Romhányi Tamás 

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal