Csípős januári peca

Eljött egy újabb nap, amit a kedvenc hobbimmal, a horgászattal tölthetek, a Széki-tavon! 2018.jan.21-et írunk. Nem ígérkezett túl rózsásnak a mai nap, mert ébredésem után szembesültem vele, hogy a beígért szeles, esős hidegfront megérkezett! Ez nem szegte kedvem, gyors összekészülés után már indultam is a vízpartra!8:00-kor értem le, erős, csípős északi szél fogadott, a levegő hőmérséklete 1 fok volt, ami nem volt kellemes érzés még a szellővel tarkítva!

Gyors kipakolást követően kiválasztottam a mai napra szánt method mixet és csalikat! Egy kellően gyümölcsös, édes mixet választottam a mai pecára a Red Berry személyében, mellé pedig a Ghost Pop up-ok közül 10-es méretben a Cranberry, Full Fruit, Hot Chocolate és 10*14-es méretben a Sunshine csalik kerültek a csalitüskére, pár dobásnál megbolondítva Red Dream és Sunshine Pump Flavour-al.

 

Csípős januári peca

 

Ezután következett a method kaja tökéletes állagúra keverése.

 

Csípős januári peca

Zacsiból kiöntve.

 

Csípős januári peca

Tökéletes állagra keverve és átrostálva.

 

A rostálás nagy részben elmaradhatatlan számomra, mert így az amúgy is finom szemcséjű method mixből még étvágy gerjesztőbb csalogató anyag válhat és sokkal jobban bont vízbe érve!

A végszerelék a legegyszerűbb: egyik boton 30g-os, a másikon pedig 50g-os method kosár, egy ütközőbe épített gyorskapocs és 0,04-es fonott horogelőke a végén 10-es szakáll nélküli horoggal!

 

Csípős januári peca

Bevetésre készen.

 

Elsőre a Cranberry és a Full Fruit került a csalitüskére és vártam a jelentkezőket!

 

 Csípős januári peca

 

Az első óra szinte eseménytelenül telt, hisz csak a narancssárga extra gyümölcsös golyócskára volt pár maszatolás. Közbe a fejembe megfordult párszor, ez nem lesz túl jó peca ma, mert az időjárási körülmények nem éppen felelnek mega halfogásra! Csaliváltoztatás következett, jött az ananász és a csoki/fűszer…Ez már nem váratott sokat magára, igaz csak egy csöppség, de hal.

 

Csípős januári peca

 

Kezdtem reménykedni a folytatásban és hogy eltaláltam az ízlésüket! Remegő kézzel újracsalizás, mert az első hal után már lefagytak az ujjaim és már repült is vissza a helyére a végszerelékem. Ahogy beért a helyére, a másikon is megérkezett az első jelentkező, amit egy szép húzós kapás előzött meg! Egy kis küzdelem és már a matracon feküdt a kis töves.

 

Csípős januári peca

Az akadás tökéletes.

 

Innentől kezdve folyamatosak voltak a kapások, jöttek szép sorba a pontyok.

 

Csípős januári peca

 

Igaz, nem a legnagyobbak találtak rám, de ebben az időben teljesen mindegy volt mekkorák!

 Érkezett tükrös,

 

Csípős januári peca 

töves,

 

 Csípős januári peca

 

nyurga

 

Csípős januári peca

 

Nagyon boldog voltam, hogy ebben a zord időben ennyi halat kapásra tudtam csábítani a CFB csalijainak köszönhetően! Jött egy szusszanásnyi kis szünet a kapások közt, amikor én is megehettem a reggelim, de hála isten ez nem tartott sokáig! Folytatódott a halak rohama…

 

Csípős januári peca

 

Érdemes volt csalit változtatni! Nem feltétlen kell megragadnunk 1 vagy 2 csalinál, amit a horgászatra szánunk, ez most bebizonyosodott!

Szép húzós kapásra leszek figyelmes, majdnem lerántotta a botot…a hideg víz ellenére is elég jól küzdenek ezek a halak a méretükhöz képest. Megjött a bandanagy a mai nap, egy szép gömbölyű 3,8kg-os tőponty személyében.

 

Csípős januári peca

 

Lassan a horgászat a végéhez közeledett, mert már kezdtem kihűlni teljesen az orkán erejűvé fokozódó szél miatt! Amire nem volt szükségem a kocsihoz vittem már. Ekkor még a horgászat befejezését is széppé tették a halak számomra, hiszen érkezett még egy potyesz az egyik botra

 

Csípős januári peca

 

és a nap első dévérje és egyben utolsó hala is megjött a másik botra.

 

Csípős januári peca

 

Szájában még látható a mai nap legtöbb kapástát és halát adó csali.

 

Csípős januári peca

 

Ezzel véget is ért a mai napra szánt horgászat 12:15-kor!

Összegezve a mai napot, nem gondoltam volna, hogy ennyi kapás és hal fog rám várni! A Red Berry method mix tette amit tennie kellett, odacsalta a halak táborát a csalik köré, amik pedig ellenálhatatlannak bizonyultak a mai peca során is a Sunshine és a Hot Chocolate Ghost Pop up-ok! Még mindig tudnak meglepetést okozni a CFB termékei!

12 kapásom volt ma, ebből 9pontyot és 1 dévért sikerült partra terelnem egy fotó erejéig! Január vége fele közeledve ez szerintem nagyon jó teljesítmény! Következő horgászat alkalmával reméljük ott folytatjuk ahol abbahagytuk!

 

Helyszín: Széki tó

Írta: Farkas László

Carp Friend Baits Team-Barátságban a halakkal

Vonalban