Évkezdés a Bontovai tavon

Pintér Zoltán barátomat meghívtam egy közös pecára az egyik kedvenc tavamra a Bontovai tóra. Dombóvár határában elhelyeszkedő 7ha vízterület, ami egy völgy szakasz elárasztásával jött létre.48 órára érkeztünk meg március végén a tóra, a gát mellé ültünk le, amit Vámosi Zsolt barátommal egyeztettem le. Mederfeltérképezés közben 2 bóját helyeztem el, az egyik bóját 2.20m, a másik bójámat a gát mellé közel a parthoz 1m mélységben.

 

Évkezdés a Bontovai tavon

Szerelékek a helyükön kezdjük az évet

 

A horgászatra az egyik favorit csalimmal készültem, amivel etettem is.

 

Évkezdés a Bontovai tavon

CFB oldódó Black Jack 20mm

 

Sajnos a front változás és a rengeteg esőzés befolyásolta a halak kapókedvét, így beszélgetéssel töltöttük az időt miközben Zoli barátomtól megtudtam azt is, hogy nagyon szeretne Tokhalat fogni mert azt még nem sikerült neki. Lassan kezdett sötétedni szerelékeinket frissítettük és bíztunk az éjszakában. Az este közepén Zoli jelzőére riadtunk, küzdelmes fárasztás után megmutatta magát a látogató. Zoli arcára kiűlt az öröm.

 

Évkezdés a Bontovai tavon

10kg-os vágó tok egy kívánság teljesült

 

Az éjszaka már nem akadt jelentkezőnk. Másnap reggel Zolinak sajnos elkellett mennie, így egyedül folytattam a horgászatot. Az eső lassan kezdett enyhülni ezt kihasználva szerelékeimet frissítettem és folytattam a pihenést. Kis idő elteltével erős húzós kapásra kaptam fel a fejem, gyorsan felvettem a kontaktot a jelentkezővel mikor szákba tereltem és megpillantottam a halat már tudtam, hogy nem csak az év első legjobb fogásom, de rekord döntésem is egyben.

 

Évkezdés a Bontovai tavon 

 9.70kg spanyol mintás koi az első horog az enyém volt

 

Az eső elállt a nap kezdett erőlködni, de sajnos ez még kevés volt ahoz hogy a halak étvágyát meghozza. A nap hátralevő részében nem akadt több jelentkezőm. Éjszaka ismét húzós kapásra ébredtem.

 

Évkezdés a Bontovai tavon

 10.10kg Black Jack rabja lett

 

Reggel örömmel tele pakoltam ismét meglepett Bontova egy gyönyörű lakójával. Köszönök mindent Vámosi Zsolt barátomnak nemsokára visszatérünk.

 

Írta: Belancsics Márk

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal