Húsvéti horgászat

A horgászatra kiválasztott helyszín,mint nagy részben mindig az egyesületi vizünk a Széki tó volt!Április elejét írunk,húsvét hétfőt és én a locsolkodás helyett a horgászatot választottam és a friss levegőt!Persze ilyenkor a rokonokra és a barátokra is kell egy kis időt szakítani,ezért csak rövid,4 órásra terveztem a mai pecát!

Horgászhelyemet a tó középső szakaszán választottam ki,a csónakkikötő mellett!A meghorgászandó távot 90-100 méterre lőttem be!

 

Húsvéti horgászat

 

Etetőanyagnak a kettő nappal ezelőtti pecáról megmaradt maradékokat hoztam magammal,ami nagyon jól bevált!Az egyik a Sunshine,a másik pedig Full Liver és Full Fish keveréke (fele-fele arányban).Csalinak 7 ízesítésű Ghost popup-ot,3 fajta oldódó bojlit és 2 féle Pump Flavourt raktam be a táskába!

 

Húsvéti horgászat

 

Method módszerrel próbáltam a tó bajuszos lakóit becserkészni,a tőlem megszokhatott egyszerű végszerelékkel.

 

Húsvéti horgászat

 

Első körben a májas-halas keveréket és fűszeres,édes-fűszeres golyókat erőltettem bízva a nagyobb halakban.Sokat nem is kellett várni az első kapásomra,ami egy szép tőponty lett!

 

Húsvéti horgászat

 

A gyönyörű húzós kapásból kiindulva azt hittem meg is jött elsőre a Big Fish,de hát kicsit csalódnom kellett.

 

Húsvéti horgászat

 

Gyors újra csalizást követően a szerelékeim várták tovább a jelentkezőket…akikre nem is nagyon kellett várni,mert megrohamoztak és jöttek szép sorba,de nem a várva várt nagyobb példányok.

 

Húsvéti horgászat

 

Természetesen mindegyik úszhatott vissza éltető közegébe.

 

Húsvéti horgászat

 

Ezután kezdtem belátni,hogy a mai nap is nagyon sűrűnek fog bizonyulni és a darabszám fog dominálni nem az egyedsúly!Innentől kezdve úgy gondoltam,hogy szépen sorba végig próbálom a magammal hozott csalikat,íztől,színtől függetlenül és bevetésre került a Sunshine method kaja is!

 

Húsvéti horgászat

 

A többi csali és a másik method mix sem váratott sokat magára,ezek is szépen adták a halakat,így újra akcióba lendülhettem és egy szép kis tükröst tarthattam a kezemben.

 

Húsvéti horgászat

 

Húsvéti horgászat

 

Minden felkínált csalival sikerült halat fognom nagy örömömre,ami az összes felkínált termék fogósságát tükrözi egytől-egyig!

Volt,hogy visszadobást követően szinte csak lesüllyedt a csali és már húzta is a következő,így még az átrostált anyagnak sem volt ideje kioldódni a kosárból!

 

Húsvéti horgászat

 

A legjobban bevált kombináció a mai napon a halas-májas keverék és a Red Cell golyó volt,ami a végén adott két szép dévért is!

 

Húsvéti horgászat

 

A mai napra a koronát feltéve,a csomagolást megelőzve,egy szép páros kapással zártuk a mai napot,mivel a horgászatra a párom is elkísért,így mindkét hal sikeresen matracra kerülhetett egy fotó erejéig.

 

Húsvéti horgászat

 

A tuti csalogató anyagoknak és csaliknak köszönhetően a mai napot is nagyon eseménydúsan zártuk,közel 30 pontyot és 2 dévért sikerült ma fogni,3 pedig túljárt az eszemen,mindössze 4 óra leforgása alatt!Úgy gondolom elégedett lehetek!

Köszönöm Páromnak,hogy elkísért,a fotókat és a páros kapásnál nyújtott segítséget!

Köszönet Csabának és a CFB-nek a minőségi áruért!

Köszönet a Széki tavi egyesületnek,hogy ezen a vizen horgászhatunk!

 

Írta:Farkas László

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban