Szezonkezdés a Velencei-tavon

Mint minden évben , most is megkezdtem az idei velencei-tavi horgászatom. Ahogy telnek az évek ,a tó hírneve és halállománya, évről évre romlik, de ettől a lelkesedés és bizakodás megmaradt. Szerintem nyíltan ki lehet jelenteni , hogy az Ország egyik legnehezebb vize, ami sok fejtörést okoz. Fejben nagyon más egy olyan vizen horgászni, pláne egy ilyen vízterületen , ahol se nem hallottunk ,se nem láttunk arról, amire céltudatosan horgászunk.

Évek óta jegyzetelve és fejben próbálom mindig a jelenlegi szezonba hangolni, az addig tapasztaltakat , de sokszor ez is kevés , mert jön egy új év , egy hónap, vagy nap és már is az ellenkezője mutatkozik meg és lépni kell... Minden vadvíznek megvan a természetes szépsége ,ami erősít a kitartásban. Egy ilyen jellegű vizen, akár egy 3-4 hónapos eredménytelenséget sem szabad kudarcnak megélni , mert akkor agyban fel is adta az ember.

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

A mai horgászatban a legtöbbet emlegetett/elhangzott 10+ és ahogy egyre több tó keletkezik 20+ hangzik el , ami igen jó és elégedett dolog, egy adott körülményben.
Nyilván én is az áhított 15+ al szeretnék találkozni ezen a vizen ,vagy egy 30+ os amurral, az eddigi évek alatt sikerült jó pár 10+ os pontyot és 20 feletti amurt fogni ,de a lépcsőt minden évben meg kell járni és a kissebb halaknak is örülni és az ő körülményeikből építkezni.
Az idei évet új reményekkel kezdtem Horváth Csabinak köszönhetően ,az eddigi palettáról is szívesen és eredményesen horgásztam itt a vizen..igen ám ""de mindennek van velejárója!

Van aki a törpeharcsákkal küzd és bosszankodik egy adott vizen, itt viszont a nem ritka 50 feletti harcsák tudják keresztbe húzni a számításunkat és tönkre tenni a meghorgászott helyünket.

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon


Ez egy egyszerű víz , egyszerű horgászokkal és kitartó munka ,rá/hozzá szoktatni a halakat bármihez is. Ami nagy kíváncsiság volt az a most kialakulóban lévő CFB Corn+ 1,2 bojlija volt ,ami a tejes mértékű természetességet képviseli amit szelektív csalizásként és etetéssel lehet alkalmazni a szemes kukoricával szemben.
Ez első 1 héten keresztül igen jól reagáltak a halak (nyilván nem kapitális halak) de nem sikerült egy pecámat sem nullázni ez idő alatt a mai napig. 3-8 kg közt jönnek szép számban a halak ,amire mostmár lehet szelektívebben más felállásban horgászni.

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

Szezonnyitó horgászat a Széki-tavon

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

Biztosan sokan észre vették ,hogy nem bojlisbotok állnak a víz felé. Mivel lehet 1x találkozok egy ígéretes hallal ,amire vágyom, azt szeretném biztonságosan partra hozni és lefényképezni. Ezt ezekkel a botokkal sokkal könnyebben kivitelezhető és biztonságosabb a fárasztás és élvezetesebb is .

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon


Ezt egy 20 körüli amur fárasztásnál sokan beismernék és hihetetlen élményt ad.
A legkissebb csalizási felkínálás dupla 20+ &14 es Full Fruit ,Bird Food , Sunsine, Cream Dream pop- up , és a Dupla 30mm Red Army ezek az etetett hely környékén ,szépen elkezdtek ritkulni és szelektálódni, aminek a harcsák is elkezdtek reagálni ..

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

Így aztán a fejtörés ismét kezdődhet , de nincs megállás és gondolkodni kell ..

Eddig még az igazán értékelhető ( kapitálisnak mondható ) hal nem jelent meg , de bízom benne , hogy hamarosan minden összeáll.
És meg is oszthatom
Addig is ,kitartást mindenkinek (barátságban a halakkal )és nem csak a halakkal ! Görbüljön!

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

Szezonkezdés a Velencei-tavon

 

Gál Zoltán

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal