Akció a Strandi - tavon

Április 17-ét írunk és kihasználva a mai napra igényelt szabadságot, úgy gondoltam, hogy a Strandi-tó lakóit veszem üldözőbe, ahova elkísért egy barátom is, aki a képeket készítette! Nem terveztem túl nagy hajtást, egy komótos, baráti beszélgetős – iszogatós - eszegetős horgászatra gondoltunk mára! A tó közvetlenül - Pápa felől Sárvár irányában - Borsosgyőr után jobbra a fő útvonal mellet található, nagyon szép környezetbe, parkosítva. Egy pici 1,3 hektáros tóról beszélünk, ami 2,5 hektáros területen fekszik! A tó változatos mélységekkel rendelkezik. Itt mindenki jól érezheti magát, baráti társaságok, családok, magányos farkasok is!  http://strandito.hu/

A vízpartra érkezve bőven volt helyválasztási lehetőség, én a pápai oldal közepét szemeltem ki, innen könnyen meghorgászható a nádfal! A terv az volt a jó időre való tekintettel, hogy a sekély vízbe kihúzódó halakat megfogjam.

 

Akció a Strandi - tavon

Etetőanyagnak a Sunshine method mixet kevertem be és szándékosan nem rostáltam át, így egy picit szelektálva a fehérhal állományt!

 

Akció a Strandi - tavon

Várjuk az első jelentkezőket

 

Mivel CFB csalikkal most vagyok először ezen a vízen, nem választottam kimondott csalit a tüskére, amit egész nap nyúzni-tesztelni fogok, hanem mindet szép sorjában ki szerettem volna próbálni a mai pecán, ami a táskám mélyén lapul, legyen az lebegő vagy süllyedő!

 

Akció a Strandi - tavon

 

Az első kapásom nem várat magára sokáig, úgy látszik a halak értékelik a minőségi csalogató anyagokat és ott tartózkodnak a kigondolt helyen. Gyönyörű botgörbítős kapással érkezett.

 

Akció a Strandi - tavon

 

Az első hal után egy kis csend következett,ami egy bő fél órán keresztül betartott!Mivel nem egy pörgős napnak terveztem,ezért a kapástalan időszakokba most nem dobtam olyan sűrűn, mint szoktam, 10 percenként frissítettem. A meghorgászandó hely csak annyiba változott ilyen haltalanul eltöltött idő alatt, hogy a nádfaltól távolabb is megpróbáltam kapást kicsikarni,de mint a későbbiekből kiderült ez nem jött össze!

A kis csendet végre egy újabb pontyocska törte meg, aminek a Full Liver Ghost ízlett meg.

 

Akció a Strandi - tavon

Szép, egészséges tükrös a nád tövéből

 

Akció a Strandi - tavon

Bedobást követően, már újra akcióban

 

Egy bő negyed órás fárasztás után végre megpillantottam mit is fárasztok és még 10 perc küzdés volt mire megszákolhattam és a kezembe vehettem ezt a gyönyörű nyurgát!A hal súlya 5,2kg volt.

 

Akció a Strandi - tavon

 

Akció a Strandi - tavon

Szép sorba követték egymást a szebbnél szebb kapások és halak…

 

mind egytől – egyig erőtől duzzadó, egészséges hal volt!

Elérkeztünk a horgászat feléhez, amikor megint egy szünet következett, ez betudható volt szerintem az ég kitisztulásának és a hirtelen nagy elánnal tűző napnak!

A nagy csendben bőven volt időnk megenni az ebédünket, amit a tó büféjében rendeltünk meg, mert erre is van lehetősége az ide kilátogatóknak, így ha bármikor megéhezünk, itt friss ételt fogyaszthatunk!

 

Akció a Strandi - tavon

1 óra ebédszünet után végre megtört a jég és újra akcióba volt a bot.

 

Akció a Strandi - tavon

Egymás után kettő gyönyörű példányt tarthattam a kezemben…

 

a mérleg 6kg-nál és 6,4kg-nál ált meg! Ekkor még nem tudtam, de a nap két legnagyobb halát tartottam a kezemben!

Érdekes módon mielőtt ezeket a pontyokat megfogtam, megint beborult az ég és nem tűzött annyira a nap… megjött újra a halak kapókedve és egymás után fáraszthattam őket!

 

Akció a Strandi - tavon

 

Akció a Strandi - tavon

A végén barátomnak, Adriánnak is jutott egy fárasztás és egy kis töves, mivel páros kapás volt.

 

Sajnos eljött a mai peca vége, nagyon jól és eseménydúsan telt a nap, jól éreztük magunkat!

Összegezve, kb 30 pontyot sikerült fogni 6 óra alatt, ami a tavat és a csalikat dicsőíti! A legtöbb halat a Full Liver Ghost adta 10-es méretben! Nagy meglepetésemre csak egy fajta csalival nem sikerült halat fogni, az összes többivel igen! A mai sikertelen csali, talán a legrégebbi és legismertebb a CFB palettáján, ez pedig a Red Army volt! Ma nem ízlett a bajuszosoknak!

Még visszatérek ide és ajánlani tudom mindenkinek ezt a kis tavat Veszprém megyébe!

 

Köszönöm: a csalikat és a támogatást Csabának és a CFB-nek! http://cfb.hu/

 

                     a képeket barátomnak, Adriánnak!

 

                     a horgászati lehetőséget a Strandi tónak!

 

Írta: Farkas László

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal