Napozós horgászat

Mai horgászatom alkalmával a ”laposnak” nevezett részen az ajkai oldalon  vettem üldözőbe a Széki-tó lakóit. Április vége és gyönyörű napsütéses meleg idő! Sok jóra nem számítottam, mert a halak vízfelszínen és vízközt mozogtak érkezésemkor!

Gyors neki készülés és vártam a halakat! A csalik kb 90 méteren várták a jelentkezőket 3 méteres vízben, enyhe iszappal. Mai napon a 14mm-es Ghostokat helyeztem előtérbe, szerettem volna kicsit termetesebb halakat fogni. A kosarakba Full Fish – Sunshine keveréke került.

 

Napozós horgászat

 

Az első kapásra nem kellett sokat várni, egy gyönyörű színekben pompázó kis tükrös ragadta el a Full Liver golyót. A meleg miatt egy fotó csak és már úszhatott is vissza!

 

Napozós horgászat

 

Ezután nagyon nagy csend következett, teljes áramszünet a halaknál! Próbáltam hosszabb – rövidebb - vékonyabb előkét, kisebb horgot, csontit, de semmi reakció nem volt! Így visszatértem az első, eddig mindig bevált szerelékhez és vártam türelmesen. Nagyjából 2 óra elteltével véltem felfedezni halmozgást a csalijaim körül, amik csak a kosarat löködték java részt. Egyszer csak megtört a kapás szünet is és egy kis torpedó tette tiszteletét nálam.

 

Napozós horgászat

 

Meglepetésemre a kis torpedó beindította a kapás sorozatot és sorba jöttek a halak.

 

Napozós horgászat

A következő egy szép 3,4kg-os töves

 

Napozós horgászat

Egy újabb amúr a matracon

 

Napozós horgászat

Három csodás testvér ponty

 

Mintha ugyan azt fogtam volna meg 20 percen belül 3x.

Az amúrok mindegyike a Red Berry-re éhezett meg, mint a következő kis uszonyos is. Imádták az édes Ghostot.

 

Napozós horgászat

 

Pár perccel később, mint utólag kiderült a búcsúhal érkezett meg a horgomra egy tőponty személyébe.

 

Napozós horgászat

 

Ekkor megint nagy csend következett és 1 óra várakozás után letellett a mai pecára szánt idő, így befejeztem a napot!

A halak nagyon rapszodikusak voltak a mai napon, egyszer nem győztem húzni, egyszer pedig semmivel nem tudtam elcsábítani őket!

Ennek ellenére sikerült partra terelnem egy fotó erejéig hat pontyot és három amúrt a kiváló CFB csalik segítségével! Az amúrok mint már említettem, mindegyik a Red Berry-re jött. A pontyok felváltva Full Liver és Full Fish kedvelők voltak!  Elégedett vagyok a mai horgászatommal is, tanulsága is volt, hogy valamikor hiába bármi horgász cselekedet, de a hal nem kap! J

 

Köszönet Csabának a kiváló csalogató anyagokért!

 

Írta: Farkas László

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal