36 órás nyárzáró peca a Szászpa tavon

Az elmúlt hétvégén  egy 36 órás horgászaton vettem részt Petrovics Zsolt barátommal a Lajosmizsei Szászpa horgász tavon(Mizse tanya 8. /5-ös számú főút 65-ös km-e/ Lajosmizse)

A tó különleges helyén a Szigeten vertük fel táborunkat. A sziget egy különleges pontja a tónak hiszen a tó közepén helyezkedik el amit egy fahíd köt össze a tóparttal.

0

A tó szép halállománnyal rendelkezik amelyben sok halfaj megtalálható. A tó híres szép tokhal állományáról is. Számtalan kapitális méretű hal lakja ezt a gyönyörű vizet. Emellett jól felszerelt faházak bérelhetők, illetve egy nagy épület felszerelt konyhával, nagy fedett terasszal igényes mosdókkal és zuhanyzóval várja a horgászni vágyókat.

1

Na de térjünk vissza a horgászatunkhoz, a horgászataim alatt most először használtam újoncként a CFB termékeit. Horgászatom alatt method kosárban " Monster Fish Method Mix "-et  kevertem 2-3mm-es halibut pellettel, illetve csalitüskére pedig a CFB " Red Army Pop-up " és CFB " Hot Chocolate Ghost Pop-up " került mindkettőnk szerelékére. Az első bedobás után kb 5 perccel egy húzós kapásra lettünk figyelmesek Zsolti botján amin egy szép 8,5kg-os spanyol mintás bajszos csábult el a " Red Army Pop-up "-ra.

2

Nem sokkal később az én botomon is húzós kapással jelentkezett egy szép töves bajszos ezúttal a " Hot Chocolate Ghost Pop-up "-ra.

3

A nap folyamán rengeteg halat fogtunk, köztük előfordultak az amurok is.

4

Délután 5 óra tájban egy maszatolós kapással 20 perc fárasztás után sikerült a tó egyik szép tokhalát is megmérlegelni ami 17,5kg súlyú volt.

5

Az esti órákban még fogtunk pár szép halat 7 kg és 11 kg között, de aztán jött egy vihar ami 1-2 órás szünetet okozott. Az erőteljes szél és szakadó eső után ismét jelentkeztek a halak, jött is pár szép bajszos. Hajnal 2 óra körül az újra csalizásom után  nem sokkal egy nagyon erőteljes füstölős kapásra lettem figyelmes és jó 25 perces birkózás után egy szép 20 kg-os tokhalat sikerült bölcsőbe helyezni és gyors fotó után indulhatott vissza a tóba. Ismét a CFB " Hot Chocolate Ghost Pop-up " volt eredményes.

6

Ez után egy kis pihenő követte az eseményeket. Kora reggeli órákban  fél 6 táján ismét erőteljes kapásra lettem figyelmes. Szintén egy tok jelentkezett a CFB " Hot Chocolate Ghost Pup-up "-ra de ezúttal egy 25+ kg-os példánynak örvendhettem. Ez nemcsak életem 3. tok fogása hanem egyben egyéni halrekordom is.

7

A vasárnapi napon kicsit ritkábban jelentkeztek a halak de így is szép fogásoknak örvendhettünk. Összességében a 36 óra alatt 75 halat sikerült szákba terelni 6-11 kg között illetve a 3 gyönyörű tokot ami hatalmas öröm volt számomra.   

Köszönöm szépen a tó gazdáinak a lehetőséget és Horváth Csabinak a remek csalikat, amivel ezt a nagyszerű eredményt sikerült elérni!

 

Írta: Acél Tibor
Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal