Célkeresztben a nagyok!

Nyár közepe van,nagyon meleg, de a meteorológusok egy kis lehűlést jósoltak így hát úgy döntöttem, hogy ismét ellátogatok egyesületi vizünk, a Széki-tó partjára! Mai napra a terv inkább a nagyobb halak megfogása volna, az etetést, csali és csalogatóanyag választást is így alakítottam ki!

Partra való érkezésemkor felhős, nagyon fülledt, párás idő fogadott! Ez nem kecsegtetett számomra sok jóval a mai pecára. A csónakkikötő mellet foglaltam helyet.

A nagyobb halak elcsábítása érdekében etetésnek 24mm-es Halibut pelletet használtam a kettő kigondolt távolságra amit spombbal juttattam be. Az egyik bot 30 méteren, a másik 100 méteren kerül megmérettetésre. A kosarakba Full Liver method mix került egy minimális Sunshine method mixel fűszerezve! A csali tüskékre 14mm-es Ghost pop up-ok kerültek.

 

Célkeresztben a nagyok!

 

Célkeresztben a nagyok!

Minden a helyén, bizakodva vártam az első jelentkezőt…

 

Célkeresztben a nagyok!

amire nem is kellett sokat várni.

 

Első dobás után, a rövidebb távon egy nagyon kemény botgörbítős kapás jelentkezett pár perc elteltével és nagyon jó halnak mutatkozott. Közel 45perces fárasztás után tudtam partra segíteni ezt a gyönyörű pontyot, ami közel 14kg volt!

 

Célkeresztben a nagyok!

 

Nagy volt az öröm, nem számítottam ilyen kezdésre, de soha rosszabbat, ahogy mondani szokták!

A rácsodálkozás után gyorsan visszakerült éltető közegébe, hogy másnak is ekkora örömet szerezzen!

Nem volt idő sokat gondolkozni, még vissza sem került a csali a helyére, már a másik boton is kapás volt!

 

Célkeresztben a nagyok!

Egy kis tőponty volt a tettes.

 

Célkeresztben a nagyok!

Az eddig jól bevált összeállítás!

 

Újra a helyére került minden és boldogan vártam a folytatást!

Rövid időn belül 3 rontott kapásom volt sajnos, ebből az egyik valószínű egy termetesebb hal lehetett, ami kb 30méter zsinór lecsévélése után lemaradt, a másik kettő nem is akadt!

 

Célkeresztben a nagyok!

Kisebb csend és várakozás után jött egy amúr a rövidtávon…

 

Célkeresztben a nagyok!

… majd a hosszún is.

 

1,5 órás csend következett. Nem változtattam semmit ez idő alatt, bíztam abban, hogy a termetesebb halak jelentek meg az etetésemen!

Ez be is igazolódott, hisz egy szép töves törte meg a csendet a maga 6,4kg-jával.

 

Célkeresztben a nagyok!

 

Gyors fotó és mehetett is vissza.

Ezt követően felváltva jöttek a kapások és a gyönyörű pontyok!

 

Célkeresztben a nagyok!

Kis gömböc, ami 4,9kg-ot nyomott.

 

Célkeresztben a nagyok!

Szép színekben pompázó nyurga 5,8kg-al mérve.

 

Célkeresztben a nagyok!

A nap záró hala egy 5,1kg-os tőponty.

 

Mai napra a legrosszabbra számítottam a partra érkezésemkor és a végére pont az ellenkezője valósult meg! Nagyon örülök, hogy ilyen szép halakat tudtam partra segíteni egy fénykép erejéig, amiben nagy szerepet vállaltak a CFB termékei, amiért külön köszönet jár Horváth Csabának a kiváló minőségű etetőanyagok és csalik gyártásáért. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek és ezekkel a minőségi termékekkel horgászhatom!

A nap favorit csalija a Full Fish 14mm-es Ghost - ja lett, ami a halak nagy részét adta, mellette a Full Liver – rel sikerült még halat fogni a mai napon!

Boldogan kezdtem neki a pakolásnak és fejbe már terveztem a következő horgászatot, ami egy kicsit más lesz, mint az eddigiek, de ezt majd a következő beszámolómból megtudhatjátok, hogy mi is lesz máshogyan, mint eddig!

 

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

 

Írta: Farkas László