Ecséd 2011 szeptember

2011 Szeptember első hetében ecsédre látogattunk.Nagyon izgatottan vártam a horgászatot mivel ez a víz igazi gyöngyszemeket tartogat az idelátogató sporthorgászoknak.De már a tavat körülvevő táj a gyönyörű környezet selytette velem nem egy átlagos horgászatban lesz részem ezen az akadokban bővelkedő kristálytiszta tavon.

 

Az túra mondhatni sikeresen kezdődött szept. 3-án érkeztünk és a második bot behúzása után az első boton füstölős kapás gyönyörű 17.7-es tükrös személyében ennek a halnak a MonsterFish mix-böl készített füszeres bojli kellett MonsterFish-Spice.

A következő kapás másnap délben történt az elárasztott kosárlabdapálya homokjára elhelyezett RedArmy elfüstölt ,ezt a halat kicsit macerásabb volt partra juttatni mivel egyenesen a partmenti nádba rohant ahonnan nehezen is de sikerült vissza fordítani a túra legnagyobb halát melynek súlya 19.3kg volt.

Gyönyörű hatalmas erővel rendelkező hal melyet öröm volt látni ahogyan eltünik újra a mélységben.

A következő kapás sem váratott magára sokáig délután 4 óra ismét az 2. bot 17.4kg os
Gyönyörű tükrös a csali RedArmy volt.

Éreztem.hogy a friss golyó működik a túra következő hala 14.7kg os gyönyörű tarka töves volt a frissen keszitett MonsterFish-Spice golyóra.

A következő nap kedd éjszaka 2 kapás egy 11.0kg nyurga valamint a másik befűzte magát 10 méter mélyen valami akadóba ezt a halat elveszítettük szerdátol front a halak nem úgy ettek mint eddig délután még sikerült elkapnom a MonsterFish-Spice golyóval egy 14.4 kg os tövest.

Ettöl a naptól kezdve márt csak az 1. botom működött de sajnos a napi 1 kapásbol nemsikerült halat fognom.Következő halam a nádba rohant és nemsikerült vissza fordítani,következő jelentkező egy amúr volt mely a szákbol kiugrott és a fox horog kihajlott és így fenykepp nelkül maradtam.Másnap nem volt kapásom már.
Első ecsédi túrám így zajlott emlékezetes peca volt ,gyönyörű bivalyerős halak valamint vendégszerető házigazdákat ismertem meg, jövőre ismét megyek nagyon jó élvezetes igazán különleges peca volt.
A MonsterFish mix-en annyit változtattam,hogy minden kilóhoz raktam kis sót+fokhagyma granulátumot+kilónként 30 ml májkivonatot valamint a StarBaits HotDemon dip-böl 15 ml/kg brutál illata valamint íze lett igy készitettem el hazilag a
MonsterFish-Spice golyót ami itt Ecséden is szép halakat adott.

RedArmy-val sikerült a legnagyobb pontyot megfogni mely golyo itt is bizonyitotta füszerességét imádjak a pontyok.

Szerelékem semmi bonyolult elhagyós szerelék 200 as ólom 40-50 cm 35lbs előke szakál nélküli horog.

A gyönyörű ecsedi tavat örökre szivembe zártam és mindig örömmel emlékezem vissza a csodálatos környezetre és halakra melyekkel megajandékozott a víz.

Remélem még sokszor láthatom a hajnali ecsédi tavat és várhatom gyönyörű lakóit egy rövid fotó erejéig.

Horgaszbaráti üdvözlettel

Balázs Jenő 

Vonalban