Gyors esti pecák

December elejét írunk és úgy határoztam, hogy munka utáni rövid horgászatokra szánom el magam. Három késő délután látogattam ki az egyesületi vizünkre a Széki - tóra és mindegyik nap 1,5 órát horgásztam. A horgászhelyemet a tó középső részén választottam ki, a devecseri oldalon.

Hétfőn reggel mikor munkába indultam, már be volt pakolva a felszerelés az autóba, hogy egyből tudjak indulni, ha le tellett a műszak.

A terv a következő volt: az egyik bottal kb 95 méteren kiakasztott klipsszel fogok horgászni, itt van egy kis púp, ami jó hely lehet. Ezt a helyet a nagyobb halaknak szántam, amit meg is etettem bojlival és halibut pellettel 24 – es méretben. A csalik 10*14 – es főtt pop – upok voltak. A másik bottal 40 méteren kiakasztott zsinórral próbálkoztam, ezt a helyet nem etetem meg, csak a dobásokkal, ami bejut kaja adta az alapot. A csali itt 10 – es Ghost volt a már sokat bizonyított Hot Chocolate személyében. A kosarakba mindkét esetben a jól bevált Sunshine method mix került átrostálva.

Ezek a tervek mind három alkalommal megmaradtak!

HÉTFŐ:

16.00-kor érkeztem meg a partra, gyors kipakolás, amit nem vittem túlzásba a rövid idő végett! Csak a legfontosabbak kerültek elő, bottartó, botok, merítő, matrac, csalik, és az esti világítás! Az etető anyaggal nem kellett bajlódni, mert előző este azt is bekevertem.

Csapjunk is gyorsan a közepébe, csalizás és már várom is a halakat!

 

Gyors esti pecák

 

Mára a távolabbi vonalon a Red Dream – et próbáltam, a közelebbi az Hot Chocho minden esetben.

 

Gyors esti pecák

 

Az első jelentkezőig, sötétig kellett várni, ami egy szép pocakos tükrös személyében jelentkezett egy erős húzós kapással a távolabbi etetésen. 

 

Gyors esti pecák

 

Jól akadt neki a horog és még a jól megválasztott csali is megvan a tüskén.

 

Gyors esti pecák

 

Fotózkodás közben elhúzta a közelebbi botot is… gyorsan visszaengedtem az előző halat és már fárasztottam is a következőt! Egy egészséges tükrös volt az áldozat most is, de csak egy fotó erejéig!

 

Gyors esti pecák

 

Mindkettő bot visszakerült a helyére és vártam a következő kapást.

Már a csalikat bepakoltam a kocsiba és azon gondolkoztam melyik botot tekerjem ki előbb és csomagoljam össze, mert lejárt a pecára szánt idő, ekkor egy ejtős kapás jelentkezett a rövidtávon, ami egy kiló körüli töves volt. Erről nem tudtam képet készíteni, mert már szólt a másik bot fékje. Egy adrenalin bomba volt a kapás így a nap végére! Pici kis harc és a matracon pihent a mai nap legnagyobb hala egy tőponty.

 

Gyors esti pecák

 

Épphogy meglett!

 

Gyors esti pecák

 

Mára ennyi tellett!

 

SZERDA:

Ma is négykor érkeztem meg a partra, minden adott volt a pecára, még a bottartó is összeszerelve volt a kocsiba, hogy kevesebbet kelljen szerelni.

Szép idő fogadott, de gyorsan hűlt a levegő.

 

Gyors esti pecák

 

Várva a mai elsőt!

 

Gyors esti pecák

 

Besötétedett és jött is az első halacska a Hot Chocolate Ghostra.

 

Gyors esti pecák

 

Aztán elsült a távoli szerelék is egy szebbecske töves jóvoltából.

 

Gyors esti pecák

 

Neki a Squid ízlett meg, ma ez volt a távolabbi csali és ez is bizonyított.

 

Gyors esti pecák

 

A következő két kapásra megint a befejezésig várni kellett. Óramű pontossággal érkeztek a halak. A rövidtáv sült el előbb.

 

Gyors esti pecák

 

A másik megvárta, míg visszaengedem a halat és már visított is a fék. A mai búcsúhal is a nap legnagyobbja lett és ő is töves volt! Az akadás tökéletes!

 

Gyors esti pecák

 

Most is büszkén és jó kedvvel indultam haza.

 

CSÜTÖRTÖK:

Érkezés most is, mint mindegyik nap. Gyors nekikészülés és húzhatják a halak ma is a csalikat. Mára a távoli szerelék csalija a Green Beast lett.

 

Gyors esti pecák

 

Első alkalom, hogy világosba sikerült egy potyeszt fogni, végre nem várták meg a sötétet. Egy maszatolós kapásra vágtam be, ellenállást szinte nem is tanúsított a hal, mintha tudta volna mi vár rá. Gyors fotó és úszhat a többiekhez. Neki a Green Beast ízlett meg. Édesszájú volt a halacska.

 

Gyors esti pecák

 

Visszadobtam és vártam… sötét… és megindul a hal.

Megint a távolit húzta el, neki is az édes ízlett meg.

 

Gyors esti pecák

 

Bedobást követően még a zsinórt sem tudtam megfeszíteni, már vette ki a kezemből a botot a következő hal.

 

Gyors esti pecák

 

Végre megmozdult a rövidtáv és tudtam innen is fogni halat a mai nap folyamán is. Jól látszik a szája szélében a személyes kedvencem, a Hot Chocolate Ghost pop up.

 

Gyors esti pecák

 

A végére még tartogatott a benti szerelék egy tövest, ami zárása volt a mai napnak és a három rövidke 1,5 órás horgászatomnak!

Összegezve a három pecát: úgy gondolom mindegyikkel elégedett lehetek.

Első nap sikerült négy pontyot fognom és ahogy terveztem, a távoli cucc adta a darabosabb halakat.

A második nap is 4 ponty köszönt be a szerelékekre, szinte ugyan abban az időpontban érkeztek, mint első nap és itt is a távolabbi adta a nagyobbacskákat.

A harmadik nap adta a legtöbbet, itt 5 – öt sikerült fogni, de itt bedőlt a nagyobb egyedsúly a távolabbi helyen, valószínű a csalinak köszönhetően.

Legtöbb halat a Green Beast adta, de kisebb súlyban.

A legnagyobbat a Squid - el  sikerült fogni ami 4,7 kg volt.

 

Nagyjából minden úgy alakult, ahogyan elterveztem az elején, így nagy elégedettséggel fejeztem be ezt a kis túrácskát.

A csalik és csalogatóanyagok ismét bizonyították fogósságukat, mint már sokszor, ezért köszönet a CFB csapatának!

 

Írta: Farkas László

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal