Gyors peca Rinyaszentkirályon

Március elején ellátogattam a Rinyaszentkirályi horgásztóra, egy gyors peca erejéig. 2004 -ben került átadásra a 23 hektáros tó, amelyet a Lábodi-Rinya táplál. A tó átlagos vízmélysége 1.5 méter, a horgásztó déli oldalát erdő övezi.

Választásom a tó végén elhelyezkedő nádfal mellé esett a sekélyebb vízre, mivel figyelembe véve azt hogy a külső hőmérséklet emelkedett így abban bíztam, hogy bajszos barátainkat sikerül becsapnom a hamarabb felmelegedő vízben. Helykeresés közben találtam egy árkot a tó közepén aminek a két szélét keménynek találtam, nem is haboztam tovább elhelyeztem két bóját az árok egyik, illetve másik oldalán egymástól körülbelül 30 m távolságra.

1

- Szerelékek a helyükön -


Csaliválasztásom a hideg vízben jól dolgozó CFB Hibrid-re esett 24 mm méretben.

2

- CFB Hibrid 24 mm -

Koncentrált etetésnek, és a jó csaliválasztásnak köszönhetően nem is kellett sokat várnom az első jelentkezőre.

3

- Gyönyörű fekete hátú barátunk / 15.20 kg / -

Fertőtlenítés és visszaengedés után gyorsan elhelyeztem a szerelékemet a bójánál és bíztam abban, hogy ebben a kevés időben horogra tudok még csalni pár uszonyos barátunkat. Pár óra elteltével megszólalt ismét az a bizonyos hang " PÍ-PÍ-PÍÍÍÍÍÍÍÍÍ ".

4- Vaskos erős töves / 14.50 kg / -

Lassan közeledett a horgászatom vége, pakolás közben a jelzőm hangjára kaptam fel a fejem. Mikor sikerült győzelmet aratnom uszonyos barátunk felett, a merítőbe pillantva csak annyit mondtam ....... köszönöm Rinyaszentkirály az ajándékot.

5

- Gyönyörű ajándék a tó-tól / 9.20kg / -

Örömmel folytattam a pakolást és megfogadtam, hogy ide még visszatérek.

 

 

Belancsics Márk

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal