Újperinti horgászat level 3.

Ma egy igazi őszi horgászaton voltam Tama Józsi barátommal és újra Szombathelyi Ponty tanya volt a cél. Előző este egy hidegfront érkezett az ország fölé és rá tette a bélyegét halak kapó kedvére. 10 fokot hűlt a levegő és szeles hűvös idő fogadott minket a tóparton. Kerestünk egy kellemes szélárnyékos részt és össze dobtuk a peca helyeinket.

Én 2 fajta etető anyaggal készültem. Full fruit mikropelletre öntöttem Cream dream liquidet és vizet, majd a megfelelő állag elérése után Full fruit és Kevés Green fish panírt kapott.
Másik kaja pedig Full fish és Full liver method mixek keverékéből állt, ehhez csak egy marék angol morzsát adtam a végén.

 Körülbelül 45m -re klipszelve pár alapozó dobás után megkezdtem a pecát. Úgy tűnt a mai peca nem lesz túl mozgalmas. Talán másfél óra is eltelt mire az első kapás jelentkezett, nem lett meg... magával vitte a horgomat egy erős kirohanás után. Előke csere és hajrá... Ezután egy molyolós kapásra bevágva egy 5 kg körüli ponty jelentkezett, majd pár dévér és egy kárász.
Váltogattam a kajákat, hol rétegesen töltve a kosarat, hol egymagukban. Nem jártam sikerrel, nagy szünetek következtek és néha egy kisebb ponty vagy keszeg esett be. Később jött még egy szebb ponty és egy 3kg körüli lesőharcsa. Újra nagy csend....

Gondoltam rakok még be egy kis kaját az etetésre, elkezdtem csali nélkül púpra töltött kosárral kaját merni befelé. Pár csalizott dobás után , a kifelé tekert szerelékem elnehezült és egy erős 45 perces küzdelem következett. Sejtettem mi lehet a horgon és azt is, hogy nem szájba akadt neki a horog. Szinte csak tartva és nem húzva, nagyon kis léptékekben zsinórt nyerve tudtam megszákolni egy 12.2 kg-os harcsát, ami újra egyéni rekordom lett, azt hiszem 40dkg-al megugorva az előzőt.

A mai nap minden hal aranyat ért, és ez a beeső bónusz hal meg pláne. :) A kis Garbolino állta a sarat, az Okuma pedig szépen adagolta a zsinórt neki. Monofil 20-as előkén egy 8-as szakáll nélküli Delphin horog teljesített ma szolgálatot. A működő csalik a mai napon a 8mm Pink panther és Full liver, valamint a 8*10mm-es Sunshine-Cranberry popupok voltak.

Vontatott, de mégsem unalmas horgászatot zártam ma. A képeket köszönöm Kovács Józsi kollégának, aki kiugrott megnézni minket. :)

 

Örülök, ha elolvastad és pár képpel szokás szerint érdekesebbé próbálom tenni ezt a kis beszámolót.

Nábrádi Attila

CFB - Barátságban a halakkal
www.cfb-shop.hu