48 órás túra Don Carp Lake

Sziasztok!
48 órás túrán vettem részt életemben először a bicskei Don Carp Lake tavon. Érkezéskor gyönyörű környezet fogadott minket és egy barátságos halőr, aki a szabályok ismertetése és a felszerelésünk fertőtlenítése után a 7es horgász álláshoz kísért minket. Viszonylag nyílt vizes állás, kevés náddal övezve. Kipakolást követően csónakba ültünk gyerekkori barátommal és megkezdtük a helykeresést. Végül a parttól kb 150-160 méterre bójáztunk le, itt találtunk egy patakmedert ami valószínüleg a Szent László patak. Bójázás után koncentrált etetést készítettünk ami édesebb ízvilágú volt, mint a horgásztúránk java része. Az etetés felezett 20 mm-es cream dream bojliból, green sea golyókból ès hot chocolate bojliból állt.

 

Sokat nem etettünk, 2-3 marékkal dobáltunk a bója környékére. Ezután újra a partra mentünk, összeállítottuk a szerelékünket ami 35-ös főzsinór, végelhagyós szerelék egy 100 grammos ólommal, sedo 4es curvx horoggal épült fel. Csalinak a 2 nap alatt a pink panther 20mm-es golyó egy sunshine pop uppal kombinálva működött a leginkább, illetve másik botokon egy szem 20-as full fish bojli. Barátomnak szintén full fish illetve a másik botján banana boy egy sunshine pop uppal. A bojli itt is 20mm-es méretben.

Ezek a kombinációk összesen a 48òra alatt kettőnknek 260 kg halat jelentett. Megállás nélkül jöttek, sokszor volt hogy dupla vagy akár tripla kapásokkal jelentkeztek az átlagban 10-14kg közötti makk egészséges tükör és tőpontyok. Első nap hajnali 3ig bírtuk, utána pár óra alvás majd minden ott folytatódott ahol hajnalban abbamaradt.

Fáradhatatlanul jöttek az újabbnál újabb fogások. Az első éjszaka meglepetése egy csuka volt, ami a full fish bojlit vette fel. A már említett csalikon kívül a krill bojli volt ami még pár szebb tükröst eredményezett nekünk.

A túra 2.ik napjának éjjelén viszonylag hamar pihenni tértünk, rengeteget kivett belőlünk az eltelt 1.5 nap. Reggel ébredés, kávézás majd pakolás. Összességében hihetetlen eredményes 2 nap volt, soha rosszabbat. Mindenkinek csak ajánlani tudom a tavat, gyönyörű környezet, barátságos és segítőkész személyzet, egészséges és rettentően erős halak. Számomra a pink panther újra bizonyította, hogy egy olyan csalit sikerült megalkotni ami minden vízen megállja a helyét. Full fishhel először horgásztam de megmutatta mennyire jól működött az amúgy 12-13fokos relatív hideg vízben.

Carp Friend Baits - Barátságban a halakkal