12 órás method peca Háziréten

Sziasztok! Rég voltam már Háziréten, az egyik kedvenc egyesületi vizemen, és még régebben horgásztam method technikával. Így a szinte nyárias meleget és a gyönyörű őszi időt kihasználva kilátogattam egy 12 órás, egynapos feeder horgászatra.A tó szinte tele volt, így a hely választásom a tó hátsó felére esett, viszont meglepve tapasztaltam, hogy itt is az összes jó hely foglalt volt. Végül a tó legvégén kötöttem ki, de ezt nem bántam, mert legalább nem voltak szomszédok. A hely jónak tűnt, volt előttem akadó, de hely is, ahol tudtam a halat fárasztani.

A taktikám az volt, hogy egy bottal fixen az akadó tövét horgászom, míg a másik bottal a túlparttól elindulva visszafele kereső horgászatot végzek. A kajámat nem bonyolítottam túl, egy olyan keveréket készítettem, ami ezen a vízen nekem eddig a legjobban bevált. Ez áll 1 kiló CFB Green Fish Method Mixből amit egy kis Krill Method Liquiddel turbóztam fel majd a végén még egy fél zacskó 2-3 mm.-es Natúr Method pellettel dúsítottam.

Rögtön az első dobások kapást is eredményeztek. Az első halam sajnos lemaradt, viszont nem volt sok időm bánkódni ezen, mert már érkezett is a kapás a másik botomon, ami az akadó elé volt dobva… Sikerült a halat szépen elfordítanom a kritikus zónától majd egy kényelmes, bő 10 perces fárasztás után megmeríteni. Amikor a halat kiemeltem a vízből akkor éreztem csak igazán mekkora súlya van. Végül a mérleg ‼16,60 kg.-t‼ mutatott. Nagyon boldog voltam, mivel az év elején kitűztem egy célt, ami az volt, hogy fogjak egy 15 kiló feletti példányt ebből a tóból, ami végre sikerült! Ez a hal egyben az egyéni tőponty rekordomat is jelentette.

Az események után nem sokkal már dobtam is vissza, egy kis szünet következett majd szinte egyidőben mindkét botomon kapás volt. Kicsit kaotikus helyzet alakult ki, de sikerült megoldani és megmeríteni mindkét halat.

A kora délutáni órák kicsit lelassultak, ismét egy kis szünet következett. Próbálgattam a csalikat és a helyeket. A túlpart elé dobott botommal fogtam még egy 13 kiló feletti, gyönyörű aranysárga tükröst, majd ahogy lassan elkezdett sötétedni és jött a fényváltás időszaka újból felpezsdült a víz…

Sikerült még pár szép halat fognom 8-10 kg. között. Aztán ahogy besötétedett ismét egy kis szünet következett. Végül úgy döntöttem, hogy egy kicsit belepróbálok még az estébe, hátha sikerül fogni egy-két szép halat így a nap végén. A kapások meg is jöttek, de rendre mindegyiket elvesztettem. Nem éreztem tovább értelmét hiszen a napközbeni eseményeket nem tudtam volna felülmúlni úgysem.

A nap folyamán sok csalit kipróbáltam, de kettőt ezek közül kiemelnék. Az egyik a 14mm.-es Full Fruit oldódó popup, ennek köszönhettem a nap legtöbb halát és a bandanagy tövest is. A másik a 10mm.-es Red Army Ghost popup, ezzel is sikerült még néhány szép halat fognom.

Az időjárás szinte nyárias volt egész nap, igazi ajándék így október derekán. Egy szuper napot tudhatok magam mögött és rengeteg szép halat. Mondhatni tökéletes peca volt!Remélem a hétvégén Ti is vízparton voltatok és sok szép halat fogtatok!

#carpfriendbaits #cfbfeedermethod #cfbteam

www.cfb-shop.hu
www.cfb.hu