Ölbői örömpeca

Sziasztok!
Leírnám a legutóbbi Ölbői horgászatomat kicsit részletesebben. Időjárás tekintetében volt minden. Reggel egy nyugodt tükör víz fogadott hűvös levegővel. Később feltámadt a délnyugati szél, jött eső, felhő átvonulás, aztán az iránytű minden irányából fújt a szél. Az utolsó két órában pedig verőfényes napsütéssel zárult a peca. Három etető anyagot kevertem. Kissé kifogyva bár, de törve nem a maradék kajákat átfésülve pattant ki a fejemből egy recept.

 

Alap method mixet kevertem egy kevés Krill és Black Jack kajával, amelyet Krill és Full fruit method liquidel állítottam megfelelő állagúra. Halas, markáns de mégis egy kis őszies gyümölcsös beütésű keverék lett belőle.


Másik etetésnek Full Fruit mikropelletet nedvesítettem saját ízű liquidjével és egy marék préselt Krillt adtam hozzá a végén. Harmadik etetőnek pedig a Red Berry method mixet válaszottam, Red Berry liquiddel és vízzel beállítva az állagát, majd rostáltam.Egy bottal indítottam a pecát, de idő közben a ritka kapások miatt előkerült a másik bot is. Előbbivel 60 méterre , utóbbival 35 méteres távot horgásztam klipszelve. Mindkettőn 30g-os Nevis L-es kosár volt. Csalik terén a 8mm Pink Panther Ghost popup, 8mm-es Cranberry Fluo popup és a 8mm-es wafterok, azon belül is a Cream Dream, Full Fruit és a Hot Chokolate adták szépen a halat. Hot Chokolate fluo bomb cseppekkel tettem vonzóbbá a kosárban a kaját. Távolabbi botomon fonott előkén 10-es SEDO Tilted horog volt csalitüskével, a közeli távon pedig Delphin 10-es szakáll nélküli horog szintén tüskével.

Nehezen felépülni akaró horgászatnak indult. Előbb a rövidebb távon volt jelentkező, aztán néha néha elsült a távolabbi szerelék is. Volt, dupla kapás is. Hála Istennek csak kárász volt a duplázó halacska, könnyen meg lehetett oldani a fárasztást.


Többször vesztettem halat monofil előke fáradás miatt. Sok nagyobb testű halat húzott be az etetés, ezekből párat azért bölcsőbe is sikerült fektetni. A legnagyobb halam 8.82kg-os volt egy gyönyörű nyurga képében.


Egy 5kg körüli pocakos tőponty pedig a nap legfurcsább hala lett. Mikor fotózáshoz akartam kiemelni a bölcsőből és alá próbáltam fogni a farok alatti úszónál, meglepődve láttam és éreztem, hogy neki olyan nem jutott. Heg mentes volt a teste és gondolom genetikai hiba miatt nem fejlődött ki neki.

Az ősz egyik legjobb és leggazdagabb horgászata lett az Ölbői.
26db halat juttattam merítőbe aznap. 21db ponty, 1 kisebb amur és 4 nagytestű kárász alkotta a terítéket. A vesztett halakat így kevésbé sirattam, pedig érzetre volt közöttük pár traktor is.

 

A fotókat magam csináltam, állványra rögzített telefonnal, hangvezérlést segítségül hívva.
Remélem megmutatják amit kell.

Mindenkinek tartalmas őszi horgászatokat kívánok!

Amíg nem kopog a teteje menni kell. :)

Üdv!

Nábrádi Attila

CFB - Barátságban a halakkal
SEDO - Mert minden részlet fontos

www.cfbshop.hu
www.sedofishing.hu

#carpfriendsbaits #CFB #Sedohooks #method #methodfeeder #catchandrelease