Berregi Attila csapattagunk első tapasztalata Banana Boy bojlival

Sziasztok! Október utolsó napján nyugodt, napos őszi időben kezdtük meg 3 napos horgászatunkat a móri tavon, melynek tímári ágának végén elhelyezkedő 6-os álláson foglaltunk helyet. Az állás számtalan lehetőséget kínál, amellett, hogy festői panoráma övezi. Az előttünk elterülő kis szigetek, befolyó a part szélt szegélyező bokrok mind-mind remek haltartó részek. Hajszálelőkémre egy számomra ismeretlen, egyedi íz karakterrel rendelkező BANANA BOY bojlit fűztem fel.

 

A csalin elsőként az erőteljes, édes banán illat érződik, mely mellett krill, halibut, squid és speciális fűszer-keverékek is fellelhetőek a golyóban, így egy igazán egyedi bojlit kínálhatunk fel az uszonyosoknak.

Etetésre ez a különleges, páratlan ízű csali mellett 22 mm-es HALIBUT PELLETT-et, XL, ÉDES, CSÍPŐS, FŐTT TIGRISMOGYORÓ-t használtam. A pontyok az alig 10 fokos víz ellenére gyorsan reagáltak erre a számukra is újdonság erejével ható, fogós golyóra. A túránkon Martin barátunk is részt vett velünk, aki kicsivel utánunk érkezett meg. A halak intenzív kapókedve halloween végéig kitartott. November első napjait már változékony idő jellemezte. Az erősen felhős égbolt mellett az élénk, olykor erős déli irányból fújó szél egész túránk ideje alatt kitartott. A fagyos éjjel után a délelőtt csend életet hozott magával, amiben jól megfigyelhető volt többek között az ivadék halakra vadászó jégmadár, illetve a fáról fára szálló, csodálatos tollazatú harkály. Délután folyamán ismét elénk sodródott pár bajszos, de az igazi áttörést a fényváltás hozta meg. Az éj leple alatt egy 20 kg-nál nagyobb tőponty is elcsábult BANANA BOY bojlinak.

Külön öröm, hogy a paletta újonca már az első alkalommal bizonyítja számomra szelektáló képességét is. Másnap délelőtt a szigetek szomszédságában elhelyezett szerelékemen újra kapás mutatkozott. Nagy ellenállást tanúsított ez a halam is, amiből sejthető volt, hogy ismét egy kapitális példány küzd a horgomon. A fárasztás a nehéz terep ellenére végül sikeresen lezajlott. A mérlegelésnél derült fény a hosszú, kos fejű tükörponty pontos súlyára. A darabos erőgép 20,2 kg-t nyomott, így a túra második, öreg bajszosa nem bírt ellenállni az egyedi ízvilágú csalinak.

Ez után egy csendesebb időszak következett, ami nem meglepő, mivel a víz lehűlt ez által a halak anyag cseréje lelassult, így nincs szükségük folyamatos táplálék bevitelre. Ekkor tudja átgondolni, felértékelni az ember, hogy milyen varázslatos fogásokat volt képes produkálni a jól megválasztott csali, hely, szerelék. A fényváltás ismét meghozta a pontyok étvágyát. Sorra érkeztek a szép, darabos uszonyosok.

A gyorsan eltelt pár nap után vasárnap reggel a pakolásé volt főszerep, ami közben a gyönyörű, őszi, aranyló színekben pompázó és erőtől duzzadó bajszosokra gondoltunk vissza. Kellemes meglepetésekkel szolgált számomra a BANANA BOY bojli, mely remélem minél több sporthorgásztársamat juttatja hozzá hasonló fogásokhoz!


Termékek, amiket Attila használt:
www.cfb-shop.hu/Banana-Boy-Stabilizalt-bojli
www.cfb-shop.hu/Extra-Halibut-Pellet-22mm-FURT
www.cfb-shop.hu/HOT-TIGERNUTS-CSIPOS-EDES-TIGRISMOGYORO
#CFBTeam #carpfriendbaits #barátságban_a_halakkal_és_egymással #cfbBananaBoy #Autumn_carp_fishing
Berregi Attila , Berregi Attila , Csaba Horvath , Martin Hartl , Tamás Bötz , Csillag Bálint