Bálint Péter versenybeszámolója a DCL-en!

Szeptemberben sikerült részt vennünk a Don Carp Lake évadzáró versenyén. A verseny 120 órás volt,és az 5 legnagyobb ponty számítódott bele a kiértékelésbe. Számunkra ez volt az év első pecája,ezért a felkészülésnél elég nagy volt a zűrzavar a fejemben,hogy milyen csalit is kellene magunkkal vinni,amivel helyt tudunk állni. Végül a CFB-s bojlik mellett döntöttünk,látva,hogy a többi horgász mennyire eredményesen használja az általad gyártott bojlikat. A sorsolásnál a párom a 0/2-es helyet marta el,ami miatt sokan fellélegeztek,hogy végre ez a hely is kiment,de mi nem törtünk le,hiszen nem ismertük a tavat,nem tudtuk mi számít jó helynek.

 

Az első behúzást követően,kb 3 óra múlva meg is jött az első kapás,szép,lassú,egyenletes húzással. Mikor felemeltem a botot,nem is gondoltam,hogy a verseny legnagyobb halát sikerült horogra csalnunk,ami egy 20,30 kg-os gyönyörű tőponty volt.

A hal egy szem Deep Sea World bojlira csábult el 24-es méretben. Hihetetlenül boldogok voltunk,de ekkor még nem hittük,hogy az 5 nap alatt folyamatos sereghajtói leszünk az élen álló csapatnak. A halak csak jöttek és jöttek.

A versenyen kifogott legkisebb halunk kereken 9 kilós volt,az összes többi 10 kiló feletti. Az utolsó nap délutánján úgy döntöttem,hogy az egyik botot felcsalizom a még újdonságnak számító Pink Panther bojlival. Próbálgattuk ugyan az előző napokon is,de a halak inkább a Deep Sea World ès a Cream Dream bojlit választották. Az éjszaka beállta előtt végül egy kerek 17 kilós tőponty csábult el a rózsaszín bojlira,ami jócskán bebiztosította a 2. helyünket a dobogón.

Hihetetlen élmény volt számunkra az az 5 nap! Jövőre újra belevágunk! Köszönjük neked Csabi a kiváló minőségű csalikat,amik dobogóra állítottak bennünket! Köszönet Beri Zoltánnak,hogy összehozta ezt a jó kis pecát! Köszönet a tónak és halainak az élményért,és nem utolsó sorban köszönet a páromnak Adrinak,az elszántságáért,kitartásáért,támogatásáért! Hajrá halak,hajrá CFB!!!

www.cfb-shop.hu www.cfb.hu #cfbteam #carpfriendbaits #CfbPinkPanther