Ősz,Kis-Balaton

Sziasztok!
Mivel a nyáron sokat kergettem a Kis-Balaton pontyait, úgy terveztem, hogy az ősz a ragadozó halaké lesz, ennek az ötletemnek keresztbe tett az időjárás, a pontyok legnagyobb örömére. A nyári fogásaim a Kis-Balaton északi oldalán történtek, mivel a déli oldalt a part menti 100-150 méteres sávban vastag vízinövény borította, ez a növényzet a víz hőfokának csökkenésével pár hét alatt eltűnt a felszínről és meghorgászhatóvá vált a nagyobb vízterület is.

A pergetések során hallott hatalmas pontyok ugrása tett kíváncsivá és gondoltam, hogy érdemes lenne rápróbálnom, hátha...

A nyári technikától eltérően, most egy finomabb szerelékkel, pop up csalikkal és etetőkosárral próbáltam megfogni a keresgélő pontyokat. A kosárba Red army method mixet gyúrtam, az előkémre a Fluo pop-upok közül a Sunshinet és Full fruitot fűztem.

Az első horgászat alkalmával kapás nélkül megúsztam, és még ugrást sem hallottam, úgy gondoltam, hogy elkéstem és a sekély vízből el vonultak a halak. Egy esélyt adtam még és pár nappal később újra próbálkoztam, ekkor már sikerrel jártam, az 5 órás horgászat alatt három kapásom volt amelyből egy gyönyörű 13 kilós tükrös volt a legnagyobb.

Ezen sikereken felbuzdulva másnap is ugyan azon a helyen próbálkoztam, ezen az estén csak egy kapásom volt, de az mindent kárpótolt, egy gyönyörű 16 kg feletti pocakos tükröst sikerült fognom, ami az új egyéni rekordomat jelenti. Következő napokban elcsíptem még egy gyönyörű 15 kilós tövest és néhány kisebb 4-6 kg körüli társát.

Nagy érdekesség ez a két tükrös, ritkán látni ekkorákat a Kis-Balatonból, remélem pár éven belül újra találkozhatok valamelyikükkel.

Barátságban a halakkal!