Karácsonyi ajándék Kőszegen

Sziasztok!
December 26-án, Karácsony másnapján sikerült egy hosszabb horgászatot össze hoznom. A Kőszegi Csónakázó Tó lett a célpont. Közelsége és halbősége mindenképp a top 3 horgász vizek közé sorolja nálam és télen is szépen szokta adni a halat. Method pecára készültem. Élő csalihoz hozzájutni sem tudtam volna. Egy pelletes és egy method mix állagú etető anyagot gondoltam ki. A levegő hőfoka napok óta enyhe volt és a víz sem volt már olyan jeges érzésű mikor bele kellett nyúlni.

A tó vízével és otthonról hozott langyos vízzel kevertem be az etető anyagokat. A hideg vízben lassabban éri el a felhasználható állagát a kaja. Red berry pelletet kevertem CFB CSL folyadékkal és Dusnoki házi pálinkával. Ugyanezzel a koktéllal kevertem be a method kaját is, ami Monster fish és Full Liver method mixből állt 2:1 arányban. Amíg az etető anyagok elnyerték a felhasználható állagot össze állítottam a többi kelléket és kipakoltam ami kellhet.


9 óra körül kezdtem a pecát és 16 órakor zártam a napot. A 7 órás horgászat alatt 33db pontyot és 6db keszeget sikerült szákba terelni és összesen 2 pontyot veszítettem el. Molyolós és bot tekerős kapások váltogatták egymást és az időjárás minden arca megmutatta magát. Napsütés, eső és hódara, 40km és szél és teljes szélcsend is tapasztalható volt.

1 bottal kezdtem a horgászatot, egy random távra klipszelve, pár dobás után csalizott szerelék csobbant a tóba. Elég sokat kellett várni az első kapásra. Egy dévér akadt a horogra, majd két társa után beköszönt az első ponty.

11 órától fél háromig egy nyári peca emléke elevenedett fel bennem. Fél perc és 10 perc között váltakozott a kapások ritmusa.

A nap favorit csalija egyértelműen a 8mm es Banana Boy Ghost popup volt. Eleinte a Pink Panther és Hot chokolate csalikat próbálgattam, emlékeim szerint jól szoktak működni. Ma a sárga volt a tuti és a fűszeres banán íz.

Félidőben nyitottam egy másik methodos botot is, annyi eltérés volt a szerelékben, hogy ezen 8 as szakáll nélküli horog volt. Ezzel a bottal random dobáltam. Kevesebbet mint a klipszes bottal de minden dobás adott halat és mindegyik jól akadt. A konzekvecia csak annyi volt, hogy felesleges 12 es méretű horogig lemenni, simán felvették a halak a csalit és az akadásokba sem tudtam bele kötni. Halat csak a kisebb horogról vesztettem.


Maximálisan elégedett vagyok a mai eredménnyel, gondolni sem mertem volna rá, hogy ilyen teríték fog össze állni a végére. A pelletes etető bizonyult fogósabbnak. A fekete finom szemcsés kaja inkább az apróbb pontyokat és a keszeget húzta be.  A nap bónusz hala egy szép kis Koi ponty és egy alig tenyeres kis karácsonyi ajándék ponty volt.


Így az év utolsó napjaiban is jól teljesítettek a CFB termékek, köszönöm Horváth Csabának az egész éves támogatást és a Kőszegi Sporthorgász Egyesületnek a remek halállományt.
Az időjárásnak, hogy kegyeibe fogadott és minden adott volt a mai eredményhez.
Ha tehetem még idén mindenképp ki szeretnék jutni a víz partra, aki szintén ezt tervezi annak szép eredményeket kívánok!

CFB – Barátságban a halakkal

Www.Cfb-shop.hu

#CFB #carpfishing #methodfeeder #catchandrelease #carpfriendbaits #winterfishing #bananaboy #redberry